Click pentru a trimite e-mail

Suntem în Stare de Alertă, lupta cu virusul nu s-a terminat. Oameni buni, trebuie să rămânem precauți și să respectăm regulile.

290 Shares

Chiar dacă s-a încheiat starea de urgență, lupta cu virusul nu s-a terminat, iar epidemia este departe de a se fi încheiat. Fiecare român care a respectat restricțiile pe perioada stării de urgență este un erou. Acum, trebuie să fim mai vigilenți decât oricând, să continuăm să respectăm regulile impuse de Starea de alertă.

Guvernul PNL a găsit această soluție, într-o situație excepțională, cu care România nu s-a confruntat până acum, în ciuda piedicilor puse în Parlamentul dominat de PSD și de sateliții săi. Este pentru prima oară când România se află în stare de alertă și nu cred că era momentul ca PSD să dea dovadă de ipocrizie pe fondul celei mai grave crize sanitare cu care s-a confruntat România din 1989 doar pentru a puncta electoral. Este inacceptabil să te joci cu sănătatea și siguranța românilor din rațiuni electorale.

PNL a reparat din mers, a stabilizat lucrurile și va continua să facă acest lucru, indiferent care sunt obstacolele sau capcanele adversarilor politici.

Referitor la  Transportul gratuit pentru toţi elevii navetişti trebuie să subliniem faptul că Guvernul PNL este primul care îşi respectă angajamentul faţă de elevii care sunt nevoiţi să înveţe în alte localităţi decât cele de domiciliu.

Și vorbim despre 125.000 de elevi navetiști, care circulă dintr-o localitate în alta și alte câteva sute de mii de elevi care merg la școală cu transportul public în comun care vor circula de acum doar pe baza carnetului de elev, pe toate tipurile de transport.

Conform ordonanței adoptate de guvern, operatorii de transport au obligația de a asigura transportul gratuit al elevilor iar Consiliile Județene care vor primi transfer de la bugetul de stat, vor trebui să se asigure că toți elevii au un mijloc de transport pentru a ajunge la școală. Toate regulile de decontare vor fi anunțate în 15 zile, printr-o Hotărâre de Guvern.

Proiectul de lege privind DNA-ul care suscită interesul public, are mai multe vulnerabilități. În primul rând, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu (DIIM), cunoscut, pe scurt, ca DNA-ul pădurilor, generează conflicte de competență cu alte instituții anti-corupție. Din punct de vedere juridic, DIIM intră în conflict cu DNA (pe fapte de corupție) și cu DIICOT (pe grupuri infracționale organizate). Proiectul de lege prevedea inițial 295 de procurori pentru DNA-ul pădurilor, în condițiile în care Ministerul Public numără în total 2.500 de procurori. Așadar, inițiatorii ar fi vrut ca 12% dintre procurori să fie detașați pentru probleme de mediu, un procent imens, în condițiile în care marile structuri anti-corupție din România funcționează cu personal redus: lipsesc 300 de procurori la DIICOT și 100 la DNA, după ce PSD a încercat să pună pe butuci aceste instituții. Până la urmă, legea prevede că doar 10 procurori vor ancheta “mafia pădurilor”.  Acest DNA al pădurilor, format din 10 procurori, va avea competență exclusivă. Altfel spus, niciun alt procuror nu va putea ancheta vreo infracțiune legată de mediu.

Gudu Vasile, Deputat PNL Tulcea

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com