Click pentru a te abona

Sulina, ARC 2019: “Dragi copii români de pretutindeni, pentru noi sunteți foarte importanți. România vă așteaptă să vă întoarceți acasă”

441 Shares

Lansarea unei noi ediții a taberelor ARC devenită tradiție, a unsprezecea ediție reprezintă un parteneriat între Guvern, autoritățile locale și comunitatea românilor de pretutindeni. Azi, din România, sunt peste 3.000 de copii în diferite colțuri ale țării. Iar noi ne dorim să păstrăm identitatea românească.

“Dragi copii români de pretutindeni, pentru noi sunteți foarte importanți, pentru România sunteți foarte importanți și încercăm să vă aducem în țara pe care părinții, bunicii noștri o consideră acasă. Sperăm ca acest lucru să-l faceți și voi. Dorim să descoperiți România, să fiți atașați de valorile românești. Veți întâlni oameni minunați, profesori dedicați, veți vedea locuri frumoase, veți cunoaște tradițiile noastre, dar și frumusețea sufletului de român. (…) Nu uitați un lucru, România vă așteaptă să vă întoarceți acasă”, a spus premierul Viorica Dăncilă la deschiderea oficială a celei de-a 11-a ediţiii a programului guvernamental “ARC, Sulina 2019.

Suntem cu toţii români și nu cred că trebuie să ne pierdem identitatea într-o lume atât de diversă, iar pentru că simţim româneşte trebuie să păstrăm vii legăturile dintre noi! Alături de Premierul Viorica Dăncilă, am deschis astăzi programul de tabere «ARC» de la Sulina, iar acesta a fost mesajul meu către participanții de anul acesta, copiii din comunităţile de români din afara graniţelor.

Ateliere de limbă română, istorie, pictură și creație, de exersare a tradițiilor românești și activități sportive sau dansuri sunt doar câteva dintre lucrurile care îi așteaptă pe copii zilele următoare, în urma cărora, sper eu, vor pleca cu România în inimă!”, a subliniat în deschiderea evenimentului, președintele Horia Teodorescu.

Programul „ARC 2019” se desfășoară în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și cu sprijnul misiunilor diplomatice ale României, organizaţiilor şi asociaţiilor românilor din afara graniţelor și are drept obiective facilitarea interacţiunii şi a dialogului între cetăţenii şi etnicii români din diferite state.
Programul reunește peste 3.000 de elevi şi tineri români din ţările aflate în jurul graniţelor şi Balcani, precum şi din diaspora. Activităţile organizate în cadrul Programului se vor axa pe dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română, pe informarea participanţilor asupra istoriei românilor şi aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească.

Până în prezent, conform MRP, 23.000 de elevi, tineri şi profesori, români din afara graniţelor ţării, au avut oportunitatea de a reveni acasă şi de a se reconecta cu România, de a participa la ateliere de creație, comunicare, la ateliere speciale de istorie, geografie și artă.

La eveniment au participat premierul Viorica Dăncilă, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero, ministrul Culturii, Daniel Breaz, alți demnitari și oficiali români.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com