Click pentru a te abona

SUERD, Tulcea. Strategia Dunării și dialogul pentru finanțarea spațiului Dunărean

323 Shares

autor Geta Negrișanu

*Noi, cei de la Tulcea, dorim să realizăm un upgrade al Strategiei de Dezvoltare a Deltei Dunării pentru investiții pe trei paliere: Dezvoltarea Turismului, a Pescuitului, Agriculturii 

Joi, 16 mai 2019, la Tulcea s-au desășurat lucrările Conferinței internaționale „Zilele Participării Naționale“, în organizarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe și Consiliul Județean Tulcea.
La conferință au fost prezenți, Horia Teodorescu, președinte al CJ Tulcea, Angel Gheorghiu, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Melania Gabriela Ciot, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Normunds Popens, director general adjunct DG Regio, prefectul Lucian Furdui, deputatul Lucian Simion, primari ai localităților din județul Tulcea, dar și oaspeți de peste hotare: coordonatorii Ariei prioritare SUERD 10 din Austria și Slovenia, stakeholderi din Austria, Serbia, Ucraina și Bulgaria.
Conferința a fost organizată în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene și a Președinției Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, dorința inițiatorilor fiind ca platforma de discuție lansată la Tulcea și concluziile care vor rezulta din această conferință să sprijine implementarea țintelor și acțiunilor propuse pentru Aria Prioritară 10 a acestei Strategii a Dunării – Capacitate instituțională și cooperare.
Dialogul pentru finanțarea spațiului Dunărean este un exemplu de platformă de cooperare pusă la dispoziție de Strategie, astfel încât promotorii proiectelor și instituțiile finanțatoare să poată discuta și identifica soluții adecvate pentru problemele legate de finanțarea proiectelor din Regiune.
Având în vedere nevoile Deltei, noi, cei de la Tulcea, dorim să realizăm un upgrade al Strategiei de Dezvoltare a Deltei Dunării – acel Instrument Teritorial de Investiții, pentru perioada de finanțare viitoare. Aceasta va fi strict pe Delta Dunării, din punctul meu de vedere, fără finanțări pe Infrastructura Mare, ci pentru rezolvarea tuturor problemelor Deltei.
Vom avea nevoie de susținerea dumneavoastră în relaționarea cu Banca Mondială pentru upgradarea acestei strategii pe trei zone importante: Dezvoltarea Turismului, Pescuitului, Agriculturii pe arealul Deltei Dunării. Municipiul face parte, din punctul nostru de vedere, din această upgradare a vechii Strategii a Deltei Dunării.
Strategia Dunării începe în Germania și se termină la Sulina. Problematica pe care noi o avem în Delta Dunării ar trebui să fie o componentă foarte bine analizată, cu consultarea oamenilor care au un cuvânt de spus în zonă.
Lucrurile sunt destul de complexe, nu vreau să trag un semnal de alarmă să spun că sunt grave, de aceea cred că decidenții pe viitorul exercițiu de finanțare trebuie să acorde o atenție deosebită Deltei Dunării.
Delta Dunării este suferindă în acest moment și merită să i se acorde o atenție deosebită. Până la acest program de finanțare pentru Delta Dunării, posibilitatea de accesare a fondurilor a fost una restrânsă, nereușindu-se decât într-o mică măsură rezolvarea unor probleme mici, spun eu, punctuale. Delta Dunării are în continuare nevoie de un tratament special și o alocare specială
“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com