Click pentru a te abona

Succes istoric pentru România la Bruxelles. Cu acești bani ne asumăm să reformăm și să modernizăm marile sisteme publice.

81 Shares

Liderii statelor UE au căzut de acord asupra celui mai amplu pachet de relansare economică din istoria Uniunii Europene.

Klaus Iohannis a anunțat că România va primi 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene. Fondul de 750 de miliarde de euro este destinat redresării economice a blocului comunitar, pentru a face față crizei generate de pandemia de coronavirus. Acest fond va fi compus din 390 de miliarde de euro sub formă de granturi nerambursabile și 360 de miliarde de euro sub formă de împrumuturi.

Președintele Klaus Iohannis a obținut un succes uriaș la negocierile de la Consiliul European de la Bruxelles. După discuții care au durat la propriu 4 zile și 4 nopți, președintele a obținut pentru România un pachet financiar de 79.9 miliarde de euro, pentru exercițiul financiar 2021-2027 și din Planul de recuperare economică.

Cu acești bani ne asumăm să reformăm și să modernizăm marile sisteme publice. Cea mai mare parte a acestor bani vor fi folosiți pentru dezvoltare, pentru reconstrucție, pentru sistemul sanitar, pentru sistemul de educație, pentru infrastructură.

O parte importantă vor fi folosiți pentru relansarea economică și pentru reclădirea economiei Românești afectată în ultimii ani de guvernarea dezastruoasă a PSD, precum și de criza economică generată de pandemie.

Va trebui să accelerăm toate procedurile pentru pregătirea Acordului de parteneriat, privitor la bugetul Uniunii Europene 2021-2027. De asemenea, trebuie să accelerăm elaborarea planului de reziliență și recuperare pe care va trebui să îl prezinte fiecare țară, astfel încât să fundamentăm solicitările de finanţare din ”Next Generation EU”.

Guvernul a lucrat încă de la începutul anului la un plan major de relansare economică și în curând acest plan va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a începe deja proiectele și pentru a începe deja să primim acești bani pentru dezvoltare.

Gudu Vasile

Deputat PNL Tulcea

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com