Click pentru a te abona

Strategia UE pentru Regiunea Dunării: se va acționa pe patru axe – conectivitate, mobilitate, transport și turism, digitalizare

14 Shares

Miercuri, 4 iulie 2018, Premierul Viorica Dăncilă, a participat la Salonic, la invitația Primului-ministru elen Alexis Tsipras, la o nouă reuniune în format cvadrilateral România-Bulgaria-Grecia-Serbia, alături de omologul bulgar Boyko Borisov și președintele R. Serbia, Aleksandar Vucic. Reuniunea a contribuit la consolidarea dialogului la nivel înalt în acest format și identificarea modalităților de cooperare în regiune. Strategia Europeană pentru Regiunea Dunării (SUERD) a cărei sistem de implementare a fost aprobat în ședința de Guvern la sfârșitul lunii iunie, a fost pe agenda dezbaterilor.

“Referitor la Strategia Europeană pentru Regiunea Dunării a cărei președinție va fi preluată de România de la Bulgaria în luna octombrie 2018, Prim-ministrul Viorica Dăncilă a precizat că România își propune să promoveze valoarea adăugată a acesteia pentru asigurarea dezvoltării economice, a coeziunii sociale și pentru diminuarea disparităților de dezvoltare teritorială la nivelul UE” ne-a declarat deputatul social-democrat Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților.

“Strategia Europeană pentru Regiunea Dunării (SUERD) este a doua strategie macro-regională a Uniunii Europene (din cele patru existente în prezent), este cea mai extinsă macro-strategie, ca și număr de state-participante, reprezentând un mecanism de cooperare a statelor din bazinul Dunării, destinat dezvoltării economice, sociale și teritoriale a macro-regiunii dunărene.

La Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării participă paisprezece state: nouă state membre ale Uniunii Europene (Austria, România, Bulgaria, Cehia, Croația, Germania — ca stat federal și prin landurile Baden-Wurttemberg și Bavaria, Slovacia, Slovenia, Ungaria) și cinci state terțe (Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Serbia, Republica Moldova și Ucraina).

Deblocarea acestui act normativ, la peste trei ani de la primele discuţii privind iniţierea sa, este extrem de importantă pentru a creşte eficienţa coordonării, în plan naţional şi a cooperării, în plan european, în vederea unei implementări eficiente a strategiei. Astfel, au fost investite cu responsabilităţi în implementarea obiectivelor stabilite în cadrul celor 11 Arii Prioritare mai multe autorități și voi aminti: Ministerul Transporturilor; Ministerul Energiei; Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice; Ministerul Turismului; Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale; Ministerul pentru Românii de Pretutindeni; Departamentul pentru Relaţii Interetnice; Ministerul Apelor şi Pădurilor; Ministerul Mediului; Ministerul Cercetării şi Inovării; Ministerul Educaţiei Naţionale; Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale;

În final aș dori să precizez faptul că sunt patru axe centrale pe care se va acționa: partea de conectivitate, partea de mobilitate, partea de transport şi de turism, digitalizarea, partea de contacte între oameni, astfel încât să folosim toate mijloacele pentru ca potenţialul Dunării să fie utilizat pe toate coordonatele” a mai spus social democratul Mirela Furtună referitor la Strategia Uniunii Europene privind Regiunea Dunării.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com