Click pentru a te abona

Strasbourg, Comisia pentru Agricultură. Implicarea PNL în simplificarea fondurilor agricole comunitare 2021-2027.

1 Shares

La începutul acestei săptămâni, s-a desfășurat la Strasbourg ședința Comisiei pentru Agricultură, unde s-a discutat despre bugetul pe subvenții pentru agricultură.

În alocuțiunea sa, Președintele Comisiei, domnul Hogan a reiterat ideea încercării de a rămâne la același buget pentru perioada 2012-2027 având în vedere retragerea Marii Britanii din Uniune, ceea ce va reduce bugetul Uniunii Europene.

Vestea bună este că micilor fermieri li se va aplica o procedură simplificată la primirea sumelor forfetare începând cu perioada următoare.

Au fost multe discuții legate de tăierea bugetului, dar până la urmă s-a ajuns la un acord privind distribuția cât mai corectă a fondurilor, stabilirea unor plafoane pentru plățile directe astfel încât să nu aibă impact negativ asupra ocupării forței de muncă din agricultură.

S-a intervenit în cadrul Comisiei de Agricultură prin aspectul de convergență și aducerea cuantumului subvenției la același nivel, susținând ca acest proces să fie cât mai rapid pentru toți , fiind  jucători pe aceeași piață unică.

Un alt aspect susținut este creșterea plafonului de la 60 de mii la 100 de mii de euro subliniind necesitatea susținerii fermelor mici și mijlocii care fără acest ajutor nu ar mai rezista pe piață.

Iar cel mai importat aspect a fost legat de simplificarea procedurilor de acordare a subvențiilor micilor fermieri, acesta arătând faptul că decizia ar trebui luată la Bruxelles și cât mai repede.

Necesitatea implicării forumului european pe această procedură constă în faptul că fermierii nu au încredere în autoritățile naționale privind aplicarea cât mai rapidă a unei proceduri simplificate.

PNL se va   implica atât la nivelul Parlamentului European pentru subvenții egale cu fermierii din țările membre, cât și în plan național pentru echilibrarea fondurilor comunitare agricole, prin susținerea unei finanțări la un nivel de minim 100 de mii de euro pentru fermele mici și mijlocii și aplicarea cât mai urgentă a unor proceduri simplificate de acordare a acestora.(Deputat PNL, Vasile Gudu)

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com