Click pentru a te abona

Stimulente și facilități financiare acordate șomerilor care doresc să se angajeze în alte localități decât cele în care locuiesc

235 Shares

Criza forței de muncă este o chestiune tot mai discutată pe toate palierele statului roman iar stimulentele acordate diferitelor categorii sociale sunt unele dintre soluțiile găsite.

Astăzi vorbim despre felul în care se încearcă încurajarea șomerilor să se angajeze și din acest motiv pregătesc un pachet de măsuri care să înlesnească transportul celor care vor să se angajeze în altă localitate decât cea în care domiciliază.

„Vorbim despre prime și faciltăți financiare acordate celor care se angajează în alte localități decât cele în care locuiesc sau își au domiciliul” a răspuns solicitării noastre deputatul Radu Anișoara, membru al Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților.

„Una dintre facilitățile acordate șomerilor este prima de instalare pentru șomerii care se angajează în alte localități decât cele în care își au domiciliul. Distanța minimă pentru acordarea acestui ajutor este de minimum 50 de km. Prima de instalare se acordă în două tranșe, jumătate la instalare și a doua jumătate la 12 luni de la angajare a răspuns deputatul Radu Anișoara întrebărilor noastre pe această temă.

Sumele acordate pentru relocare sunt în cuantum de 12.500 lei pentru șomerii care se încadrează în muncă într-o altă loalitate și de 15.500 lei pentru șomerii care se mută cu familia. În situația în care ambii soți îndeplinesc condițiile de acordare a primei, unul primește 12.500 de lei iar al doilea doar 3.500 de lei.

Statul acodă ajutoare și pentru cei care fac naveta în sensul că se acordă 0,5 lei/km, însă nu mai mult de 55 de lei pe zi.

Prima de relocare se acordă celor care se încadrează la mai mult de 50 de km de localitatea unde își au domiciliul.

Sprijiul care se acordă pentru noul domiciliu/locuință, care este 75% din suma destinată locuirii însă nu mai mult de 900 de lei.

Această primă se acordă în condițiile în care salariul nu depășește 5.000 lei/lună și se acordă timp de 36 de luni.

Un alt stimulent care se acordă șomerilor care se reangajează este prima de reactivare. Acești bani se acordă șomerilor înregistrați la agențiile de ocupare a forței de muncă dar care nu beneficiază de ajutor de șomaj și care se angajează pentru o perioadă mai mare de 3 luni cu normă întreagă. Prima de activare este de 1.000 de lei” a mai spus deputatul tulcean Radu Anișoara.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com