Click pentru a te abona

Stimularea angajatorilor pentru încadrarea în muncă a stagiarilor prin subvenționarea locurilor de muncă

0 Shares

Angajatorii care încheie un contract de stagiu în condițiile Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior, cu modificările și completările ulterioare, primesc lunar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pe perioada derulării contractului de stagiu, pentru acel stagiar, o sumă in cuantum de 1350 lei, în limita fondurilor alocate cu această destinație. Durata contractului de stagiu este de 6 luni, cu excepția situațiilor în care prin legi speciale este prevăzută o altă perioadă de stagiu.

Stagiarul este debutantul în profesie, angajat cu contract individual de muncă, cu excepția celor care dovedesc că au desfășurat, potrivit legii, activitate profesională în același domeniu, anterior absolvirii. Intre angajator și stagiar, se incheie un contract de stagiu, anexă la contractul individual de muncă.

Obligațiile beneficiarilor de subvenții:

— angajatorii au obligația să comunice agenției pentru ocuparea forței de muncă județene, în a căror raza își au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora;

— angajatorii vor depune, până la expirarea termenului prevăzut de lege pentru depunerea declarației unice D 112, la agenția județeană pentru ocuparea forței de muncă, un tabel nominal întocmit conform Anexei nr. 20 din HG 174/2002 modificată și completată, însoțit de extras în copie certificată de angajator pentru conformitate cu originalul după pontaj și după statul de plată.

Important!

Angajatorii care beneficiază de suma aferenta angajării stagiarilor, sunt obligați să mențină raporturile de muncă ale stagiarilor pe perioada contractului de stagiu încheiat.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com