Click pentru a te abona

Starea de alertă se va prelungi dacă situația nu se va ameliora. Oamenii trebuie să înțeleagă să respecte regulile pentru sănătatea tuturor

59 Shares

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anunţat, luni, că starea de alertă va fi, cel mai probabil, prelungită dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative cazurilor zilnice de infectare cu coronavirus. Decizia nu va fi una politică, ci se va baza strict pe contextul epidemiologic.

În acest moment nu se intenționează și nu se dorește cu nici un chip să se revină cu restricții suplimentare.

“Suntem surprinși de atacul continuu pe care anumite instituții ale statului român îl dau la sănătatea românilor, de modul în care încercă să torpileze măsurile de protecție pe care le ia Guvernul.

Un astfel de exemplu este așa-numitul Avocat al Poporului, Renate Weber, care arată prin tot ce face că nu îi pasă de sănătatea și de viața românilor. Weber a pierdut legătura cu poporul pe care teoretic trebuie să îl reprezinte și păstrează legătura doar cu politicienii care au numit-o în funcție. Este inadmisibil ca Avocatul Poporului să atace la CCR Legea Carantinei, o lege de care avem nevoie ca de aer pentru a lupta împotriva pandemiei” a declarant premierul Orban.

Reamintim faptul că, din păcate, ca urmare a sesizării Avocatului Poporului și a deciziei CCR, autoritățile executive și autoritățile sanitare nu au avut la dispoziție nicio măsură pentru limitarea răspândirii virusului vreme de trei săptămâni drept pentru care numărul de cazuri a crescut enorm. Aproape 5.000 de persoane infectate s-au putut mişca fără posibilitatea Guvernului de a institui vreo măsură de carantinare sau de izolare sau de tratare.

La acestea se adaugă toate persoanele de contact. Nu am putut să dispunem nicio măsură care să limiteze răspândirea virusului în societate. Medicii și epidemiologii au explicat clar că acea perioadă a produs o infectare masivă în rândul românilor. În contextul ăsta, să vii și să ataci iar la CCR Legea Carantinei, să încerci să blochezi încă o dată activitatea Guvernului, este o adevărată crimă.

În plus, prin astfel de acțiuni, Avocatul Poporului oferă muniție celor care neagă existența virusului și a celor care promovează nepurtarea măștilor și a celorlalte măsuri de siguranță.

Pe 17 iulie, Guvernul a prelungit pentru o perioadă de o lună starea de alertă pe întreg teritoriul României. Potrivit legii, Executivul poate impune această măsură prin hotărâre, fără a avea nevoie de încuviințarea Parlamentului. Actuala stare de alertă expiră pe 16 august.

Deputat PNL Tulcea Gudu Vasile

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com