Click pentru a te abona

Stabilirea unor contacte bilaterale la nivel interparlamentar, cultural și economic între România și Federația Rusă

185 Shares

O delegație de oficiali ruși, artiști şi oameni de afaceri din regiunea Iaroslavl, Federația Rusă au efectuat  o vizită de cunoaștere și schimb cultural pentru a marca Ziua Rusiei, serbată pe 12 iunie, dată la care, în 1990, a fost adoptată Declaraţia privind Suveranitatea de Stat a Rusiei. La Palatul Parlamentului au fost primiți de tulceanul Andrian Ampleev, președinte al Grupului parlamentar de prietenie dintre România și Federația Rusă

Delegația a fost condusă de Natalia Vladimirovna Kosihina, senator al Consiliului Federației Ruse din cadrul Adunării Federale, însoțită fiind de Natalia Mujennikova, directorul Centrului Rus de Știință și Cultură din București. Delegaţia a fost formată din: Maria Dmitrievna Lebedeva – șef Departament Relații Internaționale al administrației regiunii Iaroslavl, Andrei Stepanov și Serghei Sergheev – oameni de afaceri din domeniul suvenirurilor ruseşti cu linie de producţie în regiunea Iaroslavl, Larisa Anatolievna Șahova – președinte al Complexului muzeistic Viatskoe din localitatea Viatskoe, regiunea Iaroslavl, precum și membrii ansamblului de stat „Serpantin” din Federația Rusă: Tatiana Cicaleova, Elena Taraday, Andrei Cicaleov, Andrei Cerepanov, Aleksandr Rouzov, Aleksandr Suhanov.

În cadrul întâlnirii au fost discutate teme legate de cooperarea româno-rusă pe plan umanitar și cultural. Deputatul Andrian Ampleev a subliniat importanța stabilirii unor contacte bilaterale solide la nivel interparlamentar, cultural și economic între România și Federația Rusă și a pus accent pe dialogul onest și deschis ca modalitate concretă de promovare a intereselor comune, în scopul stabilirii unei relații constructive pe termen lung între cele două părți.

Delegația rusă a participat, de asemenea, pe 8 iunie a.c., la manifestările cultural-artistice dedicate Zilei Rusiei, organizate de Centrul Rus de Știință și Cultură din București, în parteneriat cu Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din capitală.

Vizita de lucru în țara noastră s-a încheiat pe 9 iunie 2019, la Constanța, unde grupul de elevi ruși lipoveni, participanți la concursul național Festivalul Poeziei Ruse, și ansamblurile artistice “Serpantin” din Federația Rusă, “Lodka” din Tulcea, “Novosiolki” din Ghindăresti, jud. Constanța, și “Goluboe More” din Constanța au adus un omagiu limbii materne a rușilor lipoveni în cadrul evenimentului „Ziua internațională a limbii ruse”.

Limba rusă este vorbită la nivel mondial de aproximativ 289 milioane de persoane iar pentru rușii lipoveni de pe teritoriul țării noastre, aceasta reprezintă limba maternă, fiind studiată în cadrul instituțiilor de învățământ din România, conform Metodologiei privind studiul în limba maternă şi al Limbii şi literaturii materne, al Limbii şi literaturii române, studiul Istoriei şi tradiţiilor minorităţilor naţionale şi al Educaţiei muzicale în limba maternă. Fiind cea mai vorbită limbă slavă din lume, aceasta are statut oficial la Organizația Națiunilor Unite și în alte organizații internaționale.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com