Click pentru a te abona

Sprijinirea reintegrării pe piața muncii a persoanelor vulnerabile, a șomerilor, a forței de muncă îmbătrânite

442 Shares

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a organizat, sub egida Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, cea de-a 11-a reuniune a Consiliului de administraţie al reţelei Serviciilor Publice de Ocupare (SPO).

Principalele subiecte abordate în cadrul reuniunii Consiliului de administraţie al reţelei SPO au fost strategiile care vin în sprijinul unei forțe de muncă îmbătrânite, nevoile de învățare și activitățile viitoare ale acestor servicii publice, precum și deficitul de forță de muncă și competențe la nivelul UE, potențiale măsuri pentru sprijinirea revenirii în activitate a cât mai mulți români acasă, în România.

 Măsurile promovate și implementate de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, prin intermediul ANOFM, facilitează integrarea/reintegrarea rapidă pe piața muncii a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și vine în întâmpinarea cererii mari de forță de muncă prin valorificarea potenţialului resursei umane disponibile, inclusiv a grupurilor vulnerabile precum tinerii NEETs, a șomerilor de lungă durată sau a forței de muncă afectate de îmbătrânire. Se are în vedere reducerea șomajului în rândul grupurilor vulnerabile pe piața muncii (șomeri de lungă durată, tineri, femei, persoane cu handicap, persoane peste 45 ani); realizarea unui dialog constructiv cu reprezentanții instituțiilor publice, ai patronatelor și sindicatelor pentru o mai bună anticipare a schimbărilor apărute pe piața muncii; creșterea eficienței măsurilor de stimulare a ocupării; asigurarea egalității de șanse între femei și bărbați, pe piața muncii; creșterea calității forței de muncă și perfecționarea profesională continuă.

Astfel, implementarea măsurilor de pe piaţa muncii vine în sprijinul acestor categorii sociale și a angajatorilor cu o serie de măsuri, inclusiv prin proiecte co-finanţate din fonduri europene” a declarat deputatul tulcean Radu Anișoara, membru al Comisiei de muncă și protecție socială din Camera Deputaților după reuniune.

Rețeaua europeană a Serviciilor Publice de Ocupare a fost înfiinţată printr-o Decizie a Consiliului și a Parlamentului European ce vizează maximizarea eficienței Serviciilor Publice de Ocupare (SPO). Rețeaua are un rol formal în monitorizarea, de către Comitetul de Ocupare (EMCO), a activităţii SPO, a implementării Garanţiei pentru Tineret și a politicilor active pe piața muncii.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com