Click pentru a te abona

Sporuri de 200% pentru medicii care aleg să lucreze în Delta Dunării

Propunerea CAS Tulcea a fost acceptată la nivel național.

Medici-Delta-Dunarii

“Sunt comunități izolate, sunt medici care altfel nu ar fi stimulați să meargă în zonele respective. (…) Am venit cu o propunere de ordin de ministru care este în transparență decizională sau va fi afișat astăzi și va fi dezbătut o perioadă destul de redusă că au fost discuții destul de multe pentru acest subiect și, practice, de la 1 aprilie va putea fi în vigoare. Intenția noastră este să atragem cât mai mulți medici către acele comunități deficitare, scopul este de a-i aduce pe medici acolo și de a-i și menține”, a declarat Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

La sfârșitul anului 2014, pentru Proiectul de Ordin de aprobare a normelor metodologice de aplicare în anul 2015 a H.G nr.400/ 2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului Cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale pentru anii 2014-2015, CAS Tulcea a transmis propunerea ca pentru cabinetele medicale din mediul rural din aria ARBDD să se aplice un procent de majorare de 200%, indiferent de punctajul obținut.

Potrivit calculelor Comisiei paritare a CAS Tulcea în anul 2015 este nevoie de încă 37 de medici de familie (pe lângă cei 99 existenți).

“Creșterea accesabilității asiguraților din localitățile rurale cu populație redusă din arealul ARBDD; sunt localități în Delta Dunării în care asigurații nu pot beneficia de servicii medicale (vorbim de localități cu 200 de locuitori sau de comune unde satele sunt despărțite de apă, deplasarea fiind greoaie și costisitoare). Reiterăm aici situația cabinetelor medicale din com. Maliuc și Crișan în care, anul trecut sumele alocate cu sporul de 100% nu au acoperit decât cheltuielile de administrare/ funcționare/ deplasare ale medicului de familie, acesta fiind nevoit să renunțe la activitate” (CAS Tulcea).

Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Tulcea precizează faptul că simularea privind  nivelul cheltuielilor cu acordarea acestui spor de 200% la nivelul județului Tulcea a avut rezultate pozitive și își exprimă încrederea că această modificare legislativă va intra în vigoare la 01.04.2015, odată cu noile contracte de servicii medicale pentru anul în curs.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.