Click pentru a te abona

Spitalul Județean Tulcea va avea RMN, angiograf și un aparat Doppler până la sfârșitul anului

0 Shares

Medicii care aleg să lucreze la Tulcea ar putea beneficia de un spor salarial de până la 300%.

Untitled-2

Ministrul secretar de stat Iulian Chiriac, din cadrul Ministerului Sănătății, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, conducerea Spitalului Județean de Urgență au discutat despre problemele cu care se confruntă sistemul sanitar la nivelul județului:  nivelul de salarizare, lipsa medicilor, dotarea de urgență cu aparatură necesară pentru anumite secții (rebugetarea angiografului, achiziționarea unui aparat Doppler, a un RMN).

„Am căutat soluții pentru atragerea medicilor în județul nostru iar una dintre propunerile găsite împreună cu domnul secretar de stat a fost aceea de a discuta la nivelul conducerii universităților de profil pentru a ne prezenta oferta. Ar mai fi și alte noutăți care, sper să rezolve în mare parte problemele cu care ne confruntăm la acest moment. Noi suntem pregătiți să facem tot ceea ce este posibil și continuăm să suținem faptul că pentru o zonă specială este nevoie de măsuri speciale “, a spus președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Reprezentantul Ministerului Sănătății a declarat că încep să se contureze soluții concrete pentru medicii care ar putea să aleagă să lucreze la Spitalul județean de Urgență: locuințe de serviciu, transport gratuit, posibilitatea de a lucra într-o unitate medicală modernă cu aparatură performantă.  Ministerul secretar de stat Iulian Chiriac a declarat că există chiar posibilitatea ca medicii care aleg să lucreze în această zonă specială datorită Deltei Dunării, să poată beneficia de un spor salarial de până la …300% (!).

„Una dintre ideile pe care le susțin se referă la achiziționarea de echipamente medicale pentru anumite secții, și mă refer la un angiograf cu ajutorul căruia se vor realiza coronarografii sau angiografii coronariane cu implantare de stenturi, vizualizarea aspectului intern al vaselor de sânge ale membrelor, proceduri de electrofiziologie pentru tratamentul tulburărilor de ritm cardiac, un aparat de Rezonanță Magnetică (RMN), un aparat Doppler. Astfel de investiții vor duce la creșterea valorii contractului pe care spitalul îl are cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, dar și la creșterea nivelului calitativ al serviciilor medicale “, a spus secretarul de stat Iulian Chiriac.

În ceea ce privește nivelul de salarizare, angajații spitalului au primit joi un prim răspuns pozitiv legat de prima de stabilitate, urmând ca, în cursul săptămânii viitoare, să primească și alte clarificări din partea Ministerului. De asemenea, urmează ca reprezentanții sindicatelor să transmită către București o adresă prin care să specifice problemele cu care se confruntă și să solicite clarificări precise pentru anumite texte de lege.

Reuniunea de lucru de la Tulcea a avut loc la inițiativa președintelui CJ Tulcea, Horia Teodorescu. Ministrul secretar de stat Iulian Chiriac a participat, în cursul zilei de joi, la o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai sistemului de sănătate publică din județul Tulcea. Oficialul ministerial s-a întâlnit la Tulcea cu reprezentanții  conducerii Direcției de Sănătate Publică, ai Spitalului Județean, ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate Tulcea, cu medicii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Tulcea, dar și cu reprezentanți ai sindicatelor din sistemul de sănătate.

Concluziile dezbaterii de la Tulcea vor fi prezentate ministrului Nicolae Bănicioiu care urmează să ajungă la rândul său în orașul de la porțile deltei până la sfârșitul lunii februarie sau a primei decade a lunii martie.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Un Raspuns la Spitalul Județean Tulcea va avea RMN, angiograf și un aparat Doppler până la sfârșitul anului

  1. Dan D 20 februarie 2015 at 10:39

    Incompetenti! Ani de zile nu au facut nimic pentru spital. Arata ca dupa razboi!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com