Click pentru a te abona

Soluție favorabilă pentru Sănătate: Medicii de familie își vor putea deschide cabinete și în alte localități

217 Shares

Astăzi (27 Martie a.c.), am votat în plenul Camerei Deputaților pentru o soluție benefică privind rezolvarea parțială a deficitului de personal din sănătate: Medicii de familie își vor putea deschide cabinete și în alte localități.

În speță, vorbim despre cel mult două puncte secundare de lucru în altă unitate administrativ-teritorială, unde nu funcţionează un alt cabinet medical în specialitate.
Așadar, plenul Camerei a aprobat proiectul de lege pentru modificarea art. 75 din Legea 95/2006 privind Reforma în domeniul sănătăţii. S-au înregistrat 258 de voturi “pentru” şi trei abţineri.

După publicarea Proiectului de lege în Monitorul Oficial,  cabinetele de medicină de familie vor putea deschide cel mult două puncte secundare de lucru în altă unitate administrativ-teritorială, acolo unde nu funcţionează un alt cabinet medical în specialitatea medicină de familie.

Condiția este ca solicitantul să asigure un program fracţionat de minim 10 ore pe săptămână în norma lui de bază sau peste norma lui de bază, în fapt, cel puțin 40 de ore pe lună.
Prin adoptarea acestei propuneri legislative li s-ar oferi, precum medicilor din alte specialități sau anumitor cadre universitare, și medicilor de familie posibilitatea de a presta servicii suplimentare față de norma de bază prin act adițional la contractul existent cu Casele Județene de Asigurări de Sănătate.

Deasemenea, în felul acesta vor fi mai puține localități din zona rurală care să nu dispună de medici de familie în condiţiile în care se înregistrează o lipsă acută de medici de familie în peste 500 de UAT-uri.

Toate cabinetele şi punctele secundare de lucru vor aparţine de aceeaşi CJAS la nivel judeţean, astfel încât nu se vor înregistra probleme cu finanțarea   sau cu stabilirea corectă a programului de lucru.

Deputat Radu Anișoara/Comisia pentru muncă și protecție socială

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com