Click pentru a te abona

Solidaritate socială: Subvenționarea locurilor de muncă ajută atât angajatul cât și angajatorul

190 Shares

În cadrul întâlnirilor pe care le-am avut cu tulcenii din zona Măcin, Jijila, Peceneaga, Ostrov, oamenii mi-au solicitat mai multe detalii referitoare la subvențiile pe care le acordă statul în anumite cazuri care vizează tinerii, oamenii cu nevoi speciale dar și pe cei care mai au foarte puțin până la pensie și au rămas fără loc de muncă. Pentru deplina înțelegere, consemnez în cele ce urmează unele dintre cele mai importante măsuri adoptate pentru angajați și pentru angajatori:

*Subvenții acordate angajatorilor pentru încadrarea tinerilor absolvenţi de învăţământ

Angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ, primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, o sumă în cuantum de 2.250 lei. De aceste facilităţi beneficiază şi angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap. Aceştia primesc lunar, pentru fiecare absolvent, suma de 2.250 lei pe o perioadă de 18 luni.

*Subvenții acordate angajatorilor care încadrează şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, șomeri care mai au 5 ani până la pensie, şomeri de lungă durată sau tineri NEET, persoane cu handicap

Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 de ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată sau tineri NEET primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.

Angajatorii care încadrează în muncă, potrivit legii, şomeri care în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective, de o sumă în cuantum de 2.250 de lei.

*Subvenţii de inserţie pentru încadrarea tinerilor cu risc de marginalizare socială cu care s-au încheiat contracte de solidaritate

Subvenţia este egală cu salariul de bază stabilit la data angajării dar nu mai mult de 4 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, până la expirarea contractului de solidaritate. Dacă tânărul este păstrat în activitate, angajatorul beneficiază lunar de o sumă în cuantum de 50% din indemnizaţia de şomaj care i s-ar fi cuvenit tânărului dacă ar fi fost disponibilizat. Durata contractului de solidaritate este de maxim 3 ani, dar nu mai puţin de 1 an.

*Ucenicia la locul de muncă

 Angajatorul care încheie un contract de ucenicie, pe perioada derulării acestuia, poate solicita şi beneficiază, la cerere, de o sumă în cuantum de 2.250 lei. Suma se acordă angajatorilor, lunar, proporţional cu timpul efectiv lucrat de ucenic, precum şi pentru perioada concediului anual de odihnă al ucenicului.

*Stagiul profesional pentru absolvenții de învățământ superior

Contractul de stagiu se încheie odată cu încheierea contractului individual de muncă. Durata contractului de stagiu este de 6 luni, cu excepţia situaţiilor în care prin legi speciale este prevăzută o altă perioadă de stagiu. Angajatorii care încheie un contract de stagiu, primesc lunar, la cerere, o sumă în cuantum de 2.250 lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj, în limita fondurilor alocate cu această destinaţie, pentru fiecare contract.

*Stimularea încadrării elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţelor

Subvenţiile acordate angajatorilor egale cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţă, pentru o perioadă de maxim 60 de zile.

Deputat Anișoara Radu/Comisia de muncă și protecție socială

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com