Click pentru a te abona

Solidar Start-Up, granturi pentru înființarea de întreprinderi sociale

47 Shares

„Românii care vor să își deschidă o întreprindere socială ar putea primi un microgrant în vederea înființării de întreprinderi sociale în cuantum de maximum 100.000 de euro prin linia de finanțare Solidar Start-Up. Apelul de proiecte dispune de un buget total de 70 de milioane de euro, în principal din fonduri europene, prin Politica de coeziune a Uniunii Europene”  a precizat deputatul Radu Anișoara în cadrul unui briefing de presă.

„Vorbim despre o sesiune de finanțare lansată de Ministerul Fondurilor Europene pentru înființarea de întreprinderi sociale care vor putea primi ajutor de minimis în condițiile în care va trebui să angajeze în cel mult trei luni de la semnarea contractului cel puţin două persoane. Cu cât numărul de locuri de muncă create este mai mare, cu atât creşte subvenţia primită. De exemplu: maxim 55.000 euro și minimum două locuri de muncă create; între 55.000 euro şi 70.000 euro pentru minimum trei locuri de muncă create; între 70.000 euro si 85.000 euro pentru minimum patru locuri de muncă create; între 85.000 euro şi 100.000 euro pentru minimum cinci locuri de muncă create.

Întreprinderile atestate ca fiind „sociale” pot fi societăţi cooperative de gradul I, cooperative de credit, asociaţii şi fundaţii, casele de ajutor reciproc ale salariaţilor, casele de ajutor reciproc ale pensionarilor, societăţile agricole, alte categorii de persoane juridice, care, prin actele de înfiinţare şi funcţionare demonstrează faptul că activitatea desfăşurată are scop clar social. Acordarea grantului se va putea realiza în funcție de planul de afaceri selectat iar depunerea cererilor se poate face până pe data de 27 Noiembrie a.c.

În urma unui proces complex de selecție la Autoritatea de management a POCU, vor fi selectați administratorii care vor derula proiecte de maximum 3 milioane de euro fiecare, pe o perioadă maximă de 3 ani. În cadrul acestor proiecte, administratorii de schemă vor selecta viitorii beneficiari finali,  adică viitorii antreprenori cu înreprinderi sociale.

Întreprinderile sociale pot furniza numeroase servicii din cele necesare unei comunităţi,servicii de folos unor grupuri vulnerabile, care pot integra pe piaţa muncii categorii de angajaţi dezavantajaţi și, cel mai important, contribuie la dezvoltarea comunităţilor locale” a concluzionat deputatul Radu Anișoara care ne-a asigurat că va reveni cu amănunte și explicații pentru cei interesați.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com