Click pentru a te abona

Şedinţă solemnă a Parlamentului dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO

226 Shares

În contextul aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO şi a 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice, Parlamentul României a adoptat o Declarație  prin care își reafirmă ataşamentul faţă de principiile, valorile şi ţelurile NATO şi susţine ferm o Alianţă puternică precum şi consolidarea relaţiei transatlantice, indispensabilă pentru securitatea euro-atlantică.

Susţinem continuarea consolidării capacităţii NATO de a gestiona eficient toate provocările şi ameninţările la adresa statelor membre, indiferent de zona de provenienţă a acestora, în cadrul unei abordări cuprinzătoare.

“Românii trebuie să fie mereu uniţi în jurul marilor obiective naţionale, iar, aşa cum am spus-o, asigurarea securităţii şi stabilităţii României reprezintă cel mai important obiectiv naţional. Apartenenţa şi prezenţa activă în NATO este singura cale pe care putem merge în actualul context internaţional şi când spun acest lucru nu mă refer doar la beneficiile de securitate pe care ni le oferă acest parteneriat. NATO nu este doar o alianţă militară, e mai mult decât atât, este singura garanţie a stabilităţii lumii democratice”, a precizat președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, în discursul său.

Pe parcursul celor 15 ani, de când a obţinut statutul de membru cu drepturi depline, România a reuşit să demonstreze că este un Aliat respectat, având contribuţii substanţiale în acţiunile întreprinse de NATO a declarant deputatul social democrat Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților.

Acest aspect rezultă din nenumăratele declaraţii ale oficialilor NATO în care felicită şi apreciază în cel mai înalt grad implicarea României, precum şi pregătirea foarte bună a militarilor români. De asemenea, faptul că a fost amplasat pe teritoriul României, la Deveselu, scutul antirachetă demonstrează că suntem un partener strategic atât pentru S.U.A., cât şi pentru NATO.

Îmi exprim convingerea că apartenenţa noastră la NATO ne ajută să ne promovăm mai bine interesele, să jucăm un rol de actor regional mult mai important şi că ne oferă un nivel de securitate foarte ridicat.

Deputat Mirela Furtună

Secretar al Comisiei pentru politică externă

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com