Click pentru a te abona

Ședința Comisiei parlamentare UNESCO la Tulcea: Armonizarea legislației de Mediu

13 Shares

“Armonizarea legislației de mediu între România, Republica Moldova și Ucraina și constituirea unui grup de lucru funcțional, care să modifice prevederile existente în actualul acord de colaborare în vederea cooperării între Rezervațiile Biosferei „Delta Dunării –Prutul de Jos” între cele trei țări sunt concluziile la care s-a ajuns în urma ședinței Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, care s-a desfășurat la Tulcea, pe 11 octombrie 2018.

La eveniment au participat Excelența Sa Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova la București, Excelența Sa Oleksandr Bankov, Ambasadorul Ucrainei la București, mandatați de guvernele celor două state să deblocheze negocierile trilaterale, în vederea stabilirii de politici comune de mediu și în alte domenii. La dezbatere au fost prezenți Ion Câmpeanu, Secretar de stat în Ministerul Mediului, Ioan Jelev, Președintele pentru România a Programului UNESCO „Omul și biosfera”, parlamentari membri ai Comisiei pentru relația cu UNESCO, parlamentari tulceni, reprezentanți ai agențiilor și institutelor care gestionează problematica legată de Delta Dunării” a subliniat deputatul Simiopn Lucian membru al Comisiei UNESCO și gazdă a evenimentului de la Tulcea.
Prezența celor doi ambasadori ai Republicii Moldova și Ucrainei ne-a permis să facem pași concreți pentru a îndeplini recomandările UNESCO de la Pamplona, prin care se dorește ca, acolo unde există rezervații ale biosferei învecinate, acestea să dezvolte politici și programe comune. Am reînnodat, practic, o colaborare începută acum mai bine de 15 ani, dar care acum se așază pe noi coordonate, odată cu acceptarea, în luna iulie a acestui an a Rezervației „Prutul de Jos” în rândul rezervațiilor aflate sub patronaj UNESCO, după ce Rezervațiile Biosferei „Delta Dunării” din România și „Dunărea din Ucraina erau deja incluse în UNESCO.

Există deja un acord încheiat cu Republica Moldova și Ucraina, dar acesta trebuie modificat și trebuie ca o comisie comună, formată din specialiști, să lucreze împreună și care să transforme acest acord într-unul funcțional. Rolul nostru, al comisiei parlamentare, este de a impulsiona, de a așeza la aceeași masă toți factorii decidenți și sperăm că deciziile luate astăzi se vor aplica în cel mai scurt timp. Noi am propus concret Ministerului Mediului să ia legătura cu partenerii din Ucraina și Republica Moldova, pentru constituirea comitetului de lucru”, a declarat deputatul Ionel Palăr, președintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, inițiatorul, împreună cu deputatul Simion Lucian, a dezbaterii de la Tulcea.

“Cooperarea în zona Rezervației Biosferei trilaterale „Delta Dunării – Prutul de Jos” va permite stabilirea de politici comune de mediu, de cercetare, educație și culturală, atragerea de importante fonduri europene sau programe comune de monitorizare, de pază și de studii în diverse domenii.
Concluziile întâlnirii vor fi puse la dispoziția reprezentantului UNESCO în România, care le va comunica cu Comitetul UNESCO „Omul și biosfera”, pentru a se vedea preocuparea României pentru realizarea cooperării și colaborării în zona biosferelor învecinate dintre România, Ucraina și Republica Moldova” a conchis Simion Lucian în expozeul său.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com