Click pentru a te abona

Se majorează alocațiile pentru copii iar programele de educație și sănătate rămân o prioritate

2 Shares

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind majorarea anuală a alocaţiei pentru copii cu rata medie anuală a inflaţiei, începând cu data de 1 ianuarie 2020. Proiectul a fost adoptat, unanim, de cei 242 de deputați prezenți în plenul Camerei, care este for decizional.

Iniţiativa legislativă vizează completarea art.3 alin.(1) din Legea nr.61/1993, în sensul introducerii unei norme privind majorarea valorii alocaţiei cu indicele anual de inflaţie, pentru a menţine cuantumul acesteia la aceeaşi valoare de piaţă. Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, începând cu data de 1 ianuarie 2020”, arată proiectul de lege.

Alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de: 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora; 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap” a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună.

Așa dupa cum este menționat și în Programul de guvernare, una dintre țintele ce se doresc a fi atinse este cea a reducerii numărului persoanelor aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială cu peste 1,5 milioane, prin redistribuirea cu prioritate a resurselor statului în direcția creșterii clasei de mijloc din România. Menționăm că actualul Guvern al României acordă o serie de drepturi familiilor cu copii (alocația de stat pentru copii, ajutoare sociale, alocații pentru susținerea familiei, indemnizații pentru creșterea copilului, ajutoare și indemnizații pentru copilul cu dizabilități etc.), drepturi care, în corelare cu măsurile gestionate prin Ministerul Educației Naționale (spre exemplu – bursele școlare) au drept scop promovarea participării școlare a copiilor în vederea accesului ulterior al acestora pe piața muncii și, implicit, creșterea nivelului de trai

Reiterez faptul că într-un studiu efectuat de Unicef, Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Banca Mondială, care analizează situația copiilor abandonați, se arată că doar 37 la sută dintre cei care ar putea beneficia de ajutorul social știu că acest ajutor există. În general, familiile care ar avea nevoie de suport și care trăiesc în sărăcie – și aici nu mă refer doar la cea monetară – sunt în comunități marginalizate, departe de oraș. Ele sunt, într-adevăr, cele mai puțin sprijinite de fapt, pentru că se ajunge foarte greu la ele și, chiar dacă ar putea beneficia de diverse prestații bănești, uneori ajung să fie excluse, din cauză că nu este cineva care să facă o anchetă socială și să îi ajute cu documentele necesare pentru obținerea ajutorului social. Pe de altă parte, este nevoie de dezvoltarea unor servicii care să ajute aceste familii – să sprijine oamenii cu programe de educație și sănătate pentru copii, iar pe adulți să îi ajute să își găsească locuri de muncă și să-și gestioneze programele legate de violență” a mai spus deputatul social democrat în cadrul unei declarații de presă.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com