Click pentru a te abona

Se face dreptate la ARBDD. A fost adoptată inițiativa legislativă prin care cresc salariile angajaților din cadrul ARBDD și a celor de la Garda Națională de Mediu

88 Shares

În calitate de fost Guvernator al ARBDD cunosc foarte bine instituția, modul de organizare și atribuțiile acesteia drept pentru care am pledat pentru ca salarizarea angajaților acestei instituții cu atribuții speciale să fie egală cu cea prevăzută de Legea 153/2017 pentru Administrația Centrală.

Prin Legea nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, ARBDD a fost încadrată greșit, diferența dintre salariile de bază actuale ale A.R.B.D.D. și cele din Administrația Centrală fiind cuprinse între 10% – 38%.

Administrația Rezervației Biosferei “Delta Dunării”, așa după cum este definită în Regulamentul de organizare și funcționare, este o instituție publică cu personalitate juridică, aflată în subordinea autorității publice centrale pentru protecția mediului, respectiv a Ministerului Mediului.

Instituția este unică la nivel național, fiind constituită printr-o lege organică, care stabilește faptul că avem de a face cu o instituție de interes național cu dublă competență: reglementează toate activitățile care se desfășoară în Rezervația Biosferei Delta Dunării; este Administrator al Rezervației Biosferei Delta Dunării, zonă patrimoniu UNESCO; are departamente speciale de supraveghere și control, care au atribuții de sancționare a contravențiilor; gestionează fonduri europene în valoare de peste 200 de milioane de euro.

Mai mult, A.R.B.D.D. nu se poate încadra în categoria serviciilor publice deconcentrate din cauze argumentate și legiferate în timp.

O situație similară întâlnim și în cazul Gărzii Naționale de Mediu, aspect pe care l-am remediat printr-un amendament adoptat de Comisia pentru mediu și acceptat și de Comisia raportoare.

Modificarea salarizării în cazul Gărzii Naționale de Mediu are în vedere faptul că vorbim de un organ al administrației publice centrale, conform HG 1005/2012.

În plus, România și-a asumat anumite angajamente de mediu față de Uniunea Europeană, ceea ce impune o mai mare stabilitate a  personalului  din cadrul Gărzii de Mediu, cât și un nivel de salarizare motivant, în special pentru comisarii din cadrul comisariatelor județene.

Nu este normal și nici corect să existe diferențe salariale de până la 30% între comisarii din cadrul Comisariatului General și cei din comisariatele județene, mai ales că cei din urmă efectuează majoritatea controalelor în teritoriu.

Iar în cazul Gărzii de Mediu vorbim de un număr maxim de 809 funcții, din care doar 713 erau ocupate.

În cele din urmă am reușit să conving colegii care au votat inițiativa mea legislative care face dreptate pentru niște oameni care se confrută de multe ori cu situații speciale, colegi cărora le mulțumim că au înțeles exact situația și sper ca această lege să fie promulgate și de președintele Iohannis pentru a putea fi, efectiv, aplicată.

Deputat PSD Lucian Simion Eduard

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com