Click pentru a te abona

Se extinte Spitalul Județean Tulcea prin construirea unui nou corp de clădire, care va cuprinde un Bloc operator cu șase săli de operație, dotate cu aparatură ultra-modernă, departamente ATI, Bloc de nașteri, Sterilizare, internare de zi

828 Shares

articol informare electorală

Tulcenii se vor număra, în curând, printre românii cu acces la cele mai bune servicii medicale de stat pentru că a fost semnat și intră în execuție contractul de finanțare pentru începerea lucrărilor de reabilitare, extindere și modernizare a Spitalului Județean de Urgență Tulcea. Valoarea lucrărilor depășește 220 milioane lei și va fi susținută din fonduri europene. Odată cu obținerea finanțării pentru acest proiect, Tulcea devine primul județ din România care atrage cu succes bani de la Comisia Europeană pentru o investiție majoră în infrastructura de sănătate.

Pe lângă cei 200 de mii de locuitori ai județului, beneficiari sunt și cei peste 168 de mii de turiști români și străini care vizitează anual Delta Dunării.

Inițiatorul proiectului, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a spus că în numai trei ani atât tulcenii, cât și vizitatorii vor putea accesa cele mai bune servicii medicale în noul spital.

„Este un proiect pentru tulceni, precum și pentru toți cei care vizitează acest județ turistic. Este, în definitiv, o realizare care ar trebui să devină normalitate pentru toate județele țării. Merităm să avem acces la cele mai bune tehnologii pentru tratament și intervenții de urgență și merităm toate lucrurile acestea acasă, în județul nostru. În plus, un astfel de proiect modern și de amploare ne va permite să atragem aici unii dintre cei mai buni medici specialiști. Mă bucur că tulcenii vor fi printre primii români care se vor bucura de această normalitate și îmi doresc foarte mult ca exemplul nostru să fie multiplicat și în țară”, a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

Proiectul prevede extinderea unității medicale prin construirea unui nou corp de clădire, care va cuprinde un Bloc operator cu șase săli de operație, dotate cu aparatură ultra-modernă, departamente ATI, Bloc de nașteri, Sterilizare, internare de zi, explorări funcționale, secție de hemodializă, un departament RMFB, prosectura și bloc gospodăresc. Totodată, clădirea existentă va fi adusă la standarde ISU prin construirea unei noi scări de acces/evacuare.

„Este un moment important pentru tulceni, este un moment important pentru Spitalul Județean, este un moment important pentru regiune, pentru că semnăm azi un contract cu finanțare în cadrul POR 2014-2020, în cadrul Instrumentului Teritorial dedicat Deltei Dunării, pentru infrastructura de sănătate, care are o valoare considerabilă, de peste 40 de milioane de euro. Având acest Instrument Teritorial de Investiții, trebuie să felicităm capacitatea Consiliului Județean Tulcea de a genera asemenea proiecte”, a declarat Luminița Mihailov, director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

Lucrările sunt finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, obținerea fondurilor fiind rezultatul conlucrării între administrația județeană și Comisia Europeană.

„Este singurul spital județean din țară care a obținut o astfel de finanțare. Fondurile sunt alocate prin POR din bugetul ITI, acesta fiind principalul argument pentru obținerea finanțării, respectiv strategia de dezvoltare integrată a Deltei Dunării“, a completat președintele Consiliului Județean Tulcea.

Alte cinci proiecte pentru îmbunătățirea accesului la servicii de sănătate publică se află în implementare, sub umbrela Consiliului Județean Tulcea. Mai multe unități medicale din județ au fost deja reabilitate cu sprijinul fondurilor europene, iar Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean a fost dotată cu aparatură de înaltă performanță.

Comandat de PSD Tulcea, executat de APDR Dobrogeacult, CMFC 21200019

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com