Click pentru a te abona

Scene revoltătoare la Spitalul Județean de Urgență Tulcea. Ancheta managerului: bolnav psihic, consumă alcool și substanțe psihotrope

0 Shares

*UPDATE- Raportul Comisiei de Anchetă stipulează faptul că în conformitate cu sistemul informatic, fişa de prezentare UPU este întocmită la ora 16.42, iar căderea pacientului de pe scaun a avut loc la ora 16.39, ulterior, pacientul a plecat de la Unitatea de Primire a Urgenţelor pe picioarele lui, fără aviz medical, adresându-se în mod agresiv la adresa personalului medical (…) Cele două îngrijitoare de curăţenie aflate în preajma pacientului nu au avut o atitudine umană, etică şi în nici un caz una medicală iar predarea pacientului de către asistentul medical de pe ambulanţă a fost deficitară. În cursul acestui an, bărbatul respectiv a fost internat în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Tulcea de 33 de ori, astfel că managementul acestui tip de pacient trebuie reevaluat şi pus în concordanţă cu comportamentul acestuia. De asemenea, se impune un program permanent de instruire a întregului personal din UPU, inclusiv a îngrijitoarelor de curăţenie, dar şi redimensionarea şi modernizarea unităţii. Cazul va fi investigat în continuare de către comisia de cercetare prealabilă a abaterilor disciplinare. Managerul declară presei că, realmente, omul este un caz social, in sensul că nu are locuință, este găzduit de un cămin social, este bolnav psihic, consumă alcool și substanțe interzise astfel încât, ajunge foarte des la UPU.

*scene șocante la SJU Tulcea  pacientul a fost preluat de personalul medical la circa un minut după ce a căzut/este cunoscut cu numeroase prezentări la UPU (57 de la începutul anului), majoritatea legate de consum de alcool și de substanțe psihotrope (manager SJU)

“Așa sunt tratati pacienții in spitalul din Tulcea” scrie AS pe facebook și postează un filmuleț care ne prezintă un bărbat întins pe jos la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului județean Tulcea și o femeie care șterge cu mopul pe lângă el, fără ca nimeni să nu-i acorde ajutor specializat în afara unui alt pacient care-l așează pe o parte pentru a nu se sufoca cu propria vomă. . Postarea a stârnit furia și revolta oamenilor care au văzut scena șocantă și a adunat extrem de multe comentarii negative la adresa sanatatii, a spitalelor, drepturilor pacientilor și altele.

Urmare a numeroaselor reacții virtuale, managerul Spitalului Județean de Urgență Tulcea, dr.Tudor Nastasescu, a transmis un comunicat de presă cu informații referitoare la pacient și la împrejurările care au condus la starea lui. Deasemenea, dr. Năstăsescu ne asigură că a declanșat o anchetă menită să stabilească exact desfasurarea evenimentelor si propunerea de sanctiuni:

“În legatură cu evenimentele prezentate pe o rețea de socializare, conducerea Spitalului Județean de Urgență Tulcea face următoarele precizări:

În data de 12.10.2017 s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgențe Tulcea (UPU), la ora 16:42, un pacient de sex masculin, în vârstă de 29 de ani, a fost adus de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea. S-a efectuat foaia de prezentare UPU la triaj și a fost catalogat drept urgență minoră (cod albastru).

Facem precizarea că la Unitatea de Primire Urgențe Tulcea, în ziua respectivă s-au prezentat 103 pacienți, dintre care 43 au fost internați. Pacientul este cunoscut cu numeroase prezentări la UPU (57 de la începutul anului), majoritatea legate de consum de alcool și de substanțe psihotrope.

La nivelul spitalului a fost constituită o comisie de anchetă internă, care va stabili desfășurarea evenimentelor și care va propune sancțiuni.

În urma unei analize preliminare vă putem spune că pacientul a fost preluat de personalul medical la circa un minut după ce a căzut. El era conștient, stabil hemodinamic și respirator, GCS — 15, în stare de ebrietate. Pacientul a părăsit UPU la ora 17.00 fără aviz de medical pe propriile picioare.

Vă vom ține la curent cu rezultatele finale ale anchetei. Manager, Dr. Tudor Nastasescu”

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com