Click pentru a te abona

Scenariile conform cărora începe noul an școlar la Tulcea. Inspectoratul școlar este optimist. Îngrijorarea părinților, a profesorilor și a copiilor, rămâne.

153 Shares

*Unitățile de învățământ din municipiul Tulcea și localitățile Nufăru și Stejaru, inclusiv structurile arondate, vor începe anul școlar după scenariu 2 ( galben)

*Toate celelalte unități de învățământ din județul Tulcea vor începe anul școlar după scenariul 1 (verde)

“Elevii din județul Tulcea vor începe anul școlar în siguranță! Am făcut tot ce trebuia conform regulilor impuse de Ministerul Educației” ne- a declarat d-na Pavel Viorica, Inspector școlar general. Chiar și acolo unde nu este apă ?! Da, acolo vor ajunge niște cisterne cu apă…Cine răspunde dacă un copil se îmbolnăvește? Aici mi s-a spus că doar la trei copii cu simptome si închide clasa pentru a se face dezinfecția….Se vor face teste? Șefa Inspectoratului școlar al județului Tulcea nu știe, nu răspunde domnia sa de aceste amănunte dar m-a asigurat că toate, dar absolut toate școlile sunt ptregătite conform scenariilor (!) În Municipiul Tulcea, în Stejaru și Nufăru se va merge pe scenariul galben…redăm în continuare explicațiile Inspectoratului căruia i-am cerut un comunicat explicit dar comunicarea s-a făcut pe facebook, exact așa:

“Direcția de Sănătate Publică a informat Inspectoratul Școlar Județean cu privire la rata incidenței cumulate (numărul total de cazuri noi din ultimele îmbolnăvirilor la județul Tulcea zile raportat la 1000 de locuitori). Conform adresei, situația se prezintă astfel:
1. În Municipiul Tulcea – rata incidenței cazurilor pozitive este 1,40 la 1000 de locuitori;
2. În Comuna Nufăru – rata incidenței cazurilor pozitive este 1,46 la 1000 de locuitori;
3. În Comuna Stejaru – rata incidenței cazurilor pozitive este 1,98 la 1000 de locuitori;

4. În celelalte localități cazurile pozitive identificate sunt sub 1 la 1000 de locuitori.

În funcție de această situație epidemiologică, fiecare unitate școlară a identificat scenariul de funcționare pentru începutul de an școlar 2020-2021. Scenariul a fost avizat de către Consiliul de Administrație al I.S.J. Tulcea și D.S.P. Tulcea. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis în data de 10 septembrie hotărârea privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ.

În unitățile de învățământ din municipiul Tulcea și localitațile Nufăru și Stejaru, inclusiv structurile arondate, vor începe anul școlar după scenariu 2 ( galben), care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și a elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele aVIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială – prin rotație de 1-2 săptămâni – a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.

Toate celelalte unități de învățământ din județul Tulcea vor începe anul școlar după scenariul 1 (verde), conform căruia preșcolarii și elevii vor veni zilnic la școală și vor participa la cursuri ,,față în față”, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Până la această dată, a fost finalizată acțiunea de igienizare în toate unitățile școlare. S-a asigurat necesarul de materiale de curățenie, igienă și dezinfecție. S-a achizitionat un stoc de materiale de protecție pentru elevi și personal.

În spațiile școlare interioare și exterioare, curte, săli de clasă, coridoare, au fost marcate ,,trasee prestabilite” de intrare, deplasare în interiorul unității de învățământ și de părăsire a acesteia, facilitând păstrarea unei distanțe fizice între elevi.

La intrarea în școli, pe coridoare și în fiecare sală de clasă sunt asigurate dispensere/ flacoane cu soluție dezinfectantă pentru mâini.
Mobilierul din sălile de clasă a fost amenajat, astfel încât să asigure distanțarea fizică de un metru între elevi. În situația în care nu a fost posibilă distanțarea, au fost montate separatoare transparente. A fost identificat un spațiu de izolare în cazul în care sunt semnalate simptome de îmbolnăvire la copii. În curtea școlii au fost pregătite spații de recreere.

Pe parcursul programului școlar, elevii vor fi supravegheați de către cadrele didactice, inclusiv pe durata pauzelor pentru a se păstra distanțarea fizică. Copiii vor fi informați zinic cu privire la importanța respectării măsurilor de protecție prin activități diversificate: joc, materiale informative, filme educative, consiliere educațională, etc.

Părinții/Aparținătorii însoțesc copiii până la poarta unității de învățământ. Nu au acces în curtea școlii și în interiorul clădirii. Comunicarea se va realiza telefonic sau prin mijloace electronice în vederea identificării din timp a semnelor de îmbolnăvire și a inițierii măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în colectivitate.

Unitățile de învățământ au primit clarificări cu privire la Ghidurile solicitantului, publicate de Ministerul Fondurilor Europene, în dezbatere publică, respectiv Ghidul solicitantului privind Condițiile specifice de accesare a fondurilor în cadrul Programului Operaţional Competitivitate, Axa prioritară 2 – Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă. Această linie de finanțare vizează achiziția de echipamente IT mobile, de tip tabletă pentru uz școlar și alte echipamente / dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on – line. A fost distribuit în școli și Ghidul solicitantului privind ”Condițiile specifice de accesare a fondurilor pentru Consolidarea capacității unităților de învățământ preuniversitar de stat , în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS – COV-2, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020 ”, care vizează dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat cu echipamente de protecție medicală.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Tulcea va depune cereri de finanțare în parteneriat cu unitățile de învățământ din județ care doresc sau autoritățile publice locale vor depune, în parteneriat, cu școlile din localitățile respective, pentru accesarea de fonduri externe nerambursabile.

Toate aceste aspecte au fost discutate și analizate în cadrul videoconferinței organizate astăzi, 11.09.2020, de I.S.J. Tulcea cu directorii tuturor unităților de învățământ, dar și în cadrul întâlnirii on-line organizată la nivel de țară de către M.E.C. cu inspectorii școlari generali, inspectorii școlari adjuncți, directorii C.C.D.-urilor”.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com