Click pentru a te abona

Sărbătorile toamnei în satele tulcene. Tradiții, obiceiuri și gastronomie locală

5 Shares

În acest din urmă weekend, tulcenii din Crișan, Cerna, Jijila, Baia, au sărbătorit venirea toamnei cu toate roadele sale: Primăria Comunei Crișan, Consiliul Local Crișan și Asociația Delta Dunării (AMDTDD) au organizeazat, în centrul localității Crișan, în inima Deltei, prima ediție a “Sărbătorii Borșului de Pește din Delta Dunării”, Primăria și Consiliul local Cerna au organizat “Sărbătoarea viei și vinului”, Primăria Comunei Jijila și Consiliul local au organizat “Ziua Comunei Jijila” și nu în ultimul rând, primăria și Consiliul local Baia au organizat “Zilele Comunei Baia”.

Sărbători deosebite cu o prezență numeroasă din partea tulcenilor care s-au bucurat de muzică, dans și bucate tradiționale gătite de unii dintre cei mai renumiți și mai pricepuți bucătari: gospodinele, localnicii din fiecare comunitate și invitații lor.

Sărbătoarea Borșului de Pește din Delta Dunării – Crișan 2019 este destinată atât turiștilor, cât și localnicilor, și valorifică din plin tradițiile gastronomice și culturale ale Deltei Dunării.

Localitățile comunei Crișan (Crișan, Caraorman și Mila 23) au o îndelungată tradiție în pescuit, acesta fiind foarte multă vreme, principala sursă de hrană a localnicilor. De asemenea, în Crișan și Mila 23 s-a implementat, pentru prima dată în România, în anii din urmă, programul de pescaturism, destinat vizitatorilor care vor să vadă cum arată ziua unui pescar, de la prinderea peștelui și până la transformarea acestuia în deja celebrul borș de pește din Delta Dunării.

La sărbătorile toamnei din comunele tulcene au avut loc prezentări gastronomice, concursuri de gătit între localnici și oaspeți, momente artistice susținute de comunitățile entice din zonă, un regal de muzică, dans și gastronomie tradițională.

Felicit cu bucurie și mândrie pe toți organizatorii, participanții, vedetele care au suținut atmosfera de sărbătoare și au adus oamenii în vatra satului să învârtă hore și să-și laude bucatele așa după cum făceau bunii și străbunii lor odinioară.

Am avut onoarea ca pe tot parcursul sărbătorilor să-I avem drept oaspeți pe doamna Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației și pe dl.Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților care au mărturisit că de fiecară data când vin în judeșul Tulcea sunt impresionați de frumusețea și ineditul tradițiilor și obiceiurilor din Dobrogea și de felul în care localnicii reușesc să le păstreze și să le transmit generație după generație.

Deputat Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com