Click pentru a trimite e-mail

Sărbătoarea copiilor turci și tătari

0 Shares

Ajunsă la a patra ediţie, manifestarea se va derula sub deviza „Sărbătoarea copiilor turci şi tătari” şi va avea loc vineri, 25 aprilie 2014, începând cu ora 10,30, la Palatul Copiilor din Constanţa, unde, pe parcursul a mai bine de patru ore, preşcolari şi şcolari de etnie tătară şi turcă, provenind de la toate instituţiile de învăţământ din judeţ, se vor întrece în cadrul unor activităţi culturale şi sportive.

copii-turci

În sarcina UDTTMR a revenit anul acesta asigurarea a 4 premii I, 4 premii II, 4 premii III şi 12 menţiuni pentru premianţii de la grupele de preşcolari şi clasele I-IV. Premiile vor consta în rechizite şi dulciuri. De asemenea, UDTTMR va asigura şi aproximativ 200 de meniuri HappyMeal de la McDonalds, transportul cu trei autocare, precum şi confecţionarea unui banner.

Acţiunea „Sărbătoarea copiilor turci şi tătari” de vineri, 25 aprilie, are ca scop marcarea Zilei Suveranităţii Naţionale şi a Copilului, sărbătorită în Republica Turcia în fiecare an la data de 23 aprilie. La data de 23 aprilie 1920 s-a reunit pentru prima dată Parlamentul turc, consfinţind independenţa şi suveranitatea Turciei. În anul 1928, Mustafa Kemal Atatürk, primul preşedinte al Republicii Turcia şi fondatorul statului turc modern, a dedicat această zi copiilor, în semn de respect pentru generaţiile tinere care reprezintă viitorul unei naţiuni.

În ceea ce priveşte marcarea acestei sărbători la Constanţa în formatul actual, încă de la prima ediţie, iniţiatorii au fost Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, an de an parteneri de seamă fiind cele două uniuni care reprezintă comunităţile tătară şi turcă din România, respectiv Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România şi Uniunea Democrată Turcă din România, precum şi Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea. Ca şi în ultimii doi ani, partenerilor tradiţionali ai manifestării li se alătură şi de data aceasta şi Centrul Cultural Turc „Yunus Emre” – Constanţa.
„Este o zi importantă pentru copiii noştri, iar UDTTMR, în calitate de partener în cadrul acestui proiect, s-a implicat necondiţionat cu tot ce a fost nevoie pentru o cât mai bună desfăşurare a evenimentului. Aşa cum spunea şi Atatürk, copiii sunt viitorul unei naţiuni, iar responsabili de acest viitor suntem noi, adulţii de astăzi. Am răspuns şi anul acesta cu aceeaşi deschidere invitaţiei de a fi parteneri în acest proiect, convinşi fiind că numai dându-ne mâna şi colaborând vom putea să realizăm lucruri deosebite, aşa cum va fi, cu siguranţă, şi acţiunea de vineri, în cadrul căreia îi vom sărbători pe cei mai mici membri ai comunităţilor tătară şi turcă”, a declarat preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com