Click pentru a te abona

”Săptămâna verde” în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.Biodiversitatea-alimentația și sănătatea noastră

208 Shares

 

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a dedicat perioada desemnată drept Săptămâna Verde, celebrării a două evenimente de mediu pentru protecția şi conservarea biodiversității, habitatelor naturale, ariilor protejate, respectiv: Ziua Internațională a Biodiversității cu Tema “Biodiversitatea noastră, alimentația noastră, sănătatea noastră șiZiua Europeană o Parcurilor având ca Temă „Comorile noastre naturale”.

Urmând temele pentru aceste două evenimente de mediu, Administraţia Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) împreună cu partenerii săi, elevi şi cadre didactice de la şcolile din localitățile Tulcea, Sulina, Crişan şi Sf. Gheorghe au organizat acțiuni de conștientizare în perimetrul RBDD.

Scopul temei este conştientizarea gradului de dependenţă a sistemelor alimentare, nutriţiei şi o sănătății noastre față de biodiversitate şi ecosisteme sănătoase. Temo își dorește de asemenea diversificarea oferită de sistemele noastre naturale pentru existența umană şi bunăstarea pe Pământ, contribuind în acelaşi timp la alte obiective de dezvoltare durabilă,
inclusiv atenuarea şi adaptarea la schimbările climatice, restaurarea ecosistemelor, apă mai curată și eliminarea foametei printre altele.

Astfel, la Sulina, elevi ai ciclului primar de la Liceul Teoretic ”Jean Bart” au efectuat o excursie până la plaja Sulina, însoţiţi de profesori şi responsabilii Centrului de Vizitare al ARBDD. Temele de discuţie s-au referit la: speciile de peşti din Marea Neagră si importanța acestora în hrana zilnică o locuitorilor din zonă, scăderea efectivelor de peşte şi
protejarea speciilor periclitate pentru a asigura necesarul de hrană si generaţiilor viitoare, agricultura fără pesticide care se practică in Deltă şi importanţa agriculturii bio.

În același context la Sf. Gheorghe a avut vloc o activitate similară la care au participat elevi şi profesori ai şcolii din localitate, reprezentanți ai ARBDD împreună cu partenerii de la Asociaţia Euro Tulcea şi voluntarii acestora. Acţiunea s—a concretizat într—o excursie pe un Traseu Temtic ce duce spre plaja din Sf. Gheorghe, iar la întoarcere au fost completate fişe, rebusuri şi chestionare pentru aprofundarea informaţiilor  din teren sau au fost identificate speciile de plante întâlnite.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com