Click pentru a te abona

Şantierului Naval Vard Tulcea: lansare de navă de mari dimensiuni

0 Shares

Marți, 26 mai 2015, cu începere de la ora 10.30 pe platforma sincroliftului Șantierului Naval Vard Tulcea s-a desfășurat ceremonialul de lansare la apă a unei noi nave de mari dimensiuni.

nava02

De data aceasta este vorba despre o navă offshore pentru construcții și instalații de conducte pe fundul mării, navă de tip tip Vard 3 05 Pipelayer de 30 m lățime, (limita fiind de 27 m până la această navă), 900 tone greutate și o rețea de cabluri electrice de 330 kilometri .

“În 2015, vom lansa la apă şapte nave foarte mari, această navă este ce-a de a doua navă de mari dimensiuni construită la Tulcea iar până la finalul anului vor mai fi realizate alte două nave asemănătoare. De asemenea, vor fi lansate și alte nave mai mici, astfel încât vom ajunge la producția celor șapte nave contractate”.

În zilele următoare, după ce se vor realiza cele mai minuțioase controale, nava urmează să ajungă pe canalul Sulina și mai departe,  în Marea Neagră, către Norvegia, în funcție de condițiile meteorologice.

Constructorul norvegian de nave Vard Holdings va construi o navă de suport de dimensiuni mari pentru Island Offshore, în baza unui contract de peste 1 miliard de coroane norvegiene. Nava este proiectată de Rolls Royce, iar coca acesteia va fi construită la șantierul naval Vard Tulcea.

Vard Holdings este unul dintre cei mai mari proiectanți și constructori de nave offshore, specializate, utilizate în operațiunile de explorare și producție de petrol și gaze precum și în industria serviciilor petroliere. Compania, cu sediul central în Norvegia, are 10.000 de angajati și operează 10 șantiere navale, dintre care cinci în Norvegia, două în România, două în Braziliașsi unul în Vietnam,

Șantierul tulcean raportează până la acest moment peste 390 de unități navale livrate. În perioada 1978 – 1999 șantierul naval a construit și a livrat 219 de unități navale, din care pe piața internă 177, iar pe piața externă 42.

Cele mai remarcabile realizări atât din punct de vedere tehnic cât și a performanțelor producției s-au realizat însă în perioada de după privatizare, când s-au construit 174 de nave de peste 25 de tipuri constructive.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com