Click pentru a trimite e-mail

Sancțiuni pentru Primăria Sulina care a dispus extragerea de nisip din zona plajei pentru a fi folosit drept “material antiderapant”

Prefectura Tulcea anunță faptul că  au fost convocati la sediul Institutiei Prefectului Tulcea : Guvernatorul Rezervatiei Bisoferei Delta Dunării,  comisarul șef al Gărzii de Mediu, Moscu Doru,  Comisariatul Rezervatiei Biosferei Delta Dunării pentru a discuta despre informația apărută în spațiul public conform căreia Primăria Sulina ar fi încărcat o mașină cu nisip chiar de pe plajă, dintr-o zonă protejată pentru a folosi nisipul ca material antiderapant în urma atenționării de cod roșu.

În urma consultării tuturor factorilor implicați a rezultat faptul că lucrurile s-au petrecut întocmai doar că zona din care s-a extras o remorcă de nisip nu aparține zonei strict protejate ci zonei turistice. Operațiunea s-a desfășurat fără vreo autorozație eliberată de ARBDD drept pentru care, conducătorul utilajului care a efectuat extragerea ilegală a nisipului a fost amendat pentru încălcarea Legii 82/1993 care reglementează pedepsele pentru deteriorarea malurilor naturale. De asemenea, Garda de Mediu a aplicat o sancțiune pecuniară Primăriei Sulina pentru incălcarea OG 202/2002 care reglementează gospodărirea zonei costiere. S-a accentuat necesitatea informării și monitorizării mai accentuate a instituțiilor din arealul Rezervației Biosferei Delta Dunării în ce priveste exploatarea resurselor naturale în conformitate cu legislația în vigoare.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.