Click pentru a trimite e-mail

Salutăm cu prețuire și respect, sosirea la Tulcea a Bricului “Mircea”, nava școală și simbol al Marinei Române

636 Shares

* armonizarea legislației în vederea creării unui statut specia pentru simbolurile de arme așa după cum este Bricul Mircea

“Salut cu prețuire și respect inițiativa Marinei Militare Române de a încheia seria evenimentelor organizate cu prilejul împlinirii a 80 de ani de activitate a navei-școală „Mircea”printr-un marș de instrucție pe Dunăre și pentru faptul că a ajuns astăzi în portul Tulcea.

Aflat la festivitatea de primire a Bricului Mircea, legendara navă a Marinei Militare Române, am aflat că nava a parcurs de-a lungul timpului peste 300.000 de mile marine, adică de 14 ori lungimea Ecuatorului. În perioada imediat următoare voi avea discuții aplicater cu reprezentanți ai MApN pentru că intenționez că inițiez armonizarea legislației în vederea creării unui statut specia pentru simbolurile de arme așa după cum este Bricul Mircea. Este o datorie de onoare pentru noi toți să păstrăm și să cinstim cum se cuvine istoria noastră cu faptele de arme ale eroilor știuți și neștiuți de-a lungul timpului” a declarat deputatul Simion Lucian Eduard.

Construită în perioada 1938-1939, la Șantierul Naval „Blohm & Woss” din Hamburg, Germania, „Mircea” este un velier clasa A tip „Bark”, cu trei arbori (cel mai mare cu înălțimea de 44 de metri deasupra apei) și 23 de vele, cu o suprafață totală de 1.750 mp. Nava a fost botezată cu numele „Mircea”, după numele domnitorului Mircea cel Bătrân, în timpul domniei căruia Țara Românească a ajuns, pentru prima dată, la cea mai mare întindere teritorială, până la Marea Neagră.

Fortele Navale Române au marcat 100 de ani de la recunoașterea internațională a statului național unitar român, după Marea Unire din anul 1918, printr-un marș de instrucție în jurul lumii, în perioada 2021-2022, pentru a promova valorile culturii și tradițiilor românești.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com