Click pentru a te abona

Salariul minim de 3000 de lei din construcții, extins pe domenii conexe, prelungit până-n 2028

513 Shares

Un act normativ publicat deja în Monitorul Oficial, reformulează și clarifică modul în care sunt acordate facilitățile fiscale pentru salariații angajați în sectorul construcțiilor și ai unor domenii conexe. Detalii despre acest act normativ ne oferă deputatul Radu Anișoara, membru în Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților:

“Ordonanța se aplică începând cu data de 20 iulie 2019 și prevede ca în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2028, angajații de la firmele încadrate în domeniile specificate pot beneficia de scutire de la plata impozitului pe venit, de 10%, de la plata contribuției la sănătate (CASS), de 10% și de scăderea contribuției la pensii (CAS) de la 25% la 21,25%. Persoanele care datorează contribuţia la fondul de pensii administrat privat reglementat de Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sunt scutite de la plata acestei contribuţii în limita cotei prevăzute.

Totodată, angajatorul va plăti o contribuție asiguratorie pentru muncă redusă cu 85% din valoarea ei. Astfel contribuția scade de la 2,25% la 0,337% din salariul brut” a precizat interlocutorul nostru.

“În cazul în care un angajator nu respectă acest nivel al salariului minim, acesta va fi amendat contravențional și se atrage anularea acordării facilităților fiscale.

Ca element de noutate, s-a precizat în mod expres că pentru diferențele de obligații fiscale, generate de retratarea contribuțiilor sociale și a impozitului pe venit, se datorează dobânzi și penalități de întârziere, conform Codului de procedură fiscală.

O altă măsură adusă de actul normative despre care vorbim constă în extinderea activităților din domeniul construcțiilor ce intră în sfera de aplicare a ordonanței la ) domeniile de producere a materialelor de construcții, definite de o serie de coduri CAEN precum și activități de arhitectură, inginerie și servicii de consultanță tehnică” a completat deputatul tulcean informațiile de ultimă oră referitoare la lucrătorii din construcții.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com