Click pentru a te abona

Să mă aflu în slujba cetățenilor constituie principiul de bază al activității mele în Parlamentul României

28 Shares

Pentru că în doar câteva zile ne începem activitatea în cea de-a doua sesiune parlamentară a anului în curs, cu mențiunea că vacanța parlamentară nu a însemnat nici pauză politică și nici pauză în activitatea de parlamentar, voi face un scurt bilanț al primei sesiuni, o perioadă cu multe inițiative politice, cu multe proiecte și legi dezbătute în Camera Deputaților, cu multe provocări. Trebuie să spun că am ocupat onoranta poziție de vicelider al Grupului Parlamentar PSD pentru o perioadă, poziție la care am renunțat odată cu alegerea mea ca vicepreședinte pentru Regiunea de Sud Est și președinte al Organizației de femei social democrate din județul Tulcea.

În calitate de deputat PSD, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților am lucrat împreună cu colegii la 38 de propuneri legislative dintre care, opt au fost promulgate legi, am avut opt declarații politice în plenul Camerei și foarte multe în mass media.

Desigur, au fost legi deosebit de importante care au suscitat ample dezbateri, și mă refer la Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, Codul Administrativ, Legea Offshore, Legea Internshipului, Legea care transpune prevederile Convenției de la Istanbul și care combate eficient violența împotriva femeilor și violența în familie, Legea care permite evidența electronică a amenzilor, Legea sistemului unitar de pensii publice, dar am lucrat și la foarte multe acte normative privind asistența medicală comunitară, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, la Legea privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, legea muntelui, la regimul drumurilor, la modificări și completări  aduse Legii naționale a educației, privind stimularea prezentării gravidelor la consultaţii prenatale, privind exercitarea profesiei de moaşă, precum şi înfiinţarea şi funcţionarea Colegiului Naţional al Moaşelor din România, privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi în Rezervaţia Biosferei “Delta Dunării”, privind reforma în domeniul sănătăţii, şi pentru completarea Legii nr.46/2003 – drepturile pacientului, la Legea referitoare la registrul naţional cu privire la autorii contravenţiilor şi a infracţiunilor sexuale, de hărţuire, sau asupra minorilor.

În toată această perioadă am participat și la acțiuni de diplomație parlamentară, am primit și grupuri de vizitatori la Camera Deputaților, acțiune care este foarte bine primită și va continua și-n perioada care urmează. Foarte multe dintre evenimentele de diplomație parlamentară au vizat pregătirea României pentru poziția extrem de importantă ce urmează să o ocupe începând cu data de 1 Ianuarie 2019, de preluare a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene pentru un semestru.

Marea majoritate a demersurilor mele parlamentare au fost rezultatul întâlnirilor cu cetăţenii, atât în cadrul audienţelor de la biroul parlamentar din Tulcea, cât şi a discuţiilor din teritoriu, în comunele şi satele din judeţul Tulcea și din alte zone ale Regiunii de Sud Est. În limita prerogativelor legale şi a statutului de deputat, am întreprins acţiuni concrete pentru a-i ajuta pe cei care mi-au cerut sprijinul in rezolvarea doleanţelor avute, indiferent de simpatiile politice ale acestora.și mi-am arătat disponibilitatea de a sprijini toate acțiunile întreprinse de autoritățile publice locale pentru realizarea proiectelor ce vizează dezvoltarea socio-economică a zonei, la buna colaborare cu Ucraina și Republica Moldova cu care județul Tulcea are în vederea implementarea unor proiecte transfrontaliere cu finanțare europeană.

Am convingerea că sesiunea parlamentară care începe în câteva zile va fi la fel de încărcată și de ofertantă în acte normative, proiecte de legi menite să aducă unitate și prosperitate în viața românilor.

Deputat PSD, Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com