Click pentru a te abona

S-au votat modificările legislative care permit românilor din diaspora să voteze timp de trei zile sau prin corespondență

155 Shares

Am lucrat în Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru eleborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală,  comisie reprezentată de toate partidele. Astfel, pe pacursul a două săptămâni am dezbătut toate variantele propuse de formațiunile politice în prezența vicepreședintelui Autorității Electorale Permanente, Marian Muhuleț, a reprezentantului Ministerului Afacerilor Externe și a celui al Ministerului Românilor de Pretutindeni.

Pentru ca românii din diaspora să nu se mai confrunte cu disfuncționalitățile sesizate iar procesul de votare să se deruleze în cele mai bune condiții, s-a decis ca votul în străinătate să se poată desfășura pe parcursul a trei zile, respectiv vineri, sâmbătă şi duminică sau să opteze pentru votul prin corespondență.

Alegătorii care în duminica votului, la ora 21.00, se află încă în  secţia de votare, precum şi cei care se află la rând pentru a intra în secție, pot să îşi exercite dreptul de vot până la orele 24,00.

Pentru a vota prin corespondenţă, alegătorii cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate trebuie să se înregistreze ca alegători prin corespondenţă, conform legii. Alegătorii vor fi înscrişi în listele electorale permanente din străinătate. Listele se întocmesc de Autoritatea Electorală Permanentă în format electronic şi sunt puse la dispoziţia Biroului electoral pentru secţiile de votare din străinătate.

Ziua alegerilor este duminica. Alegerile au loc în luna anterioară lunii în care ajunge la termen mandatul de preşedinte. Cu cel puţin 75 de zile înaintea zilei votării, Guvernul stabileşte data alegerilor prin hotărâre”, arată articolul adoptat de comisie.

În forma actuală a legii termenul în care Executivul stabileşte data alegerilor este de 60 de zile.

Cred cu tărie că aceste măsuri vor permite fiecărui român care trăiește în afara granițelor României să își exprime optiunile electorale la următoarele alegeri în condiții optime.

Deputat PSD Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com