Click pentru a te abona

S-a votat: Se reduce vârsta de pensionare pentru anumite categorii profesionale

430 Shares

Românii care au lucrat în condiții speciale primesc o veste bună, după ce marți, 15 Octombrie a.c., a fost adoptat un proiect legislativ care prevede reducerea vârstei de pensionare. Proiectul de lege inițiat de social democrați a fost votat în unanimitate de Camera Deputaților.

Vorbim despre modificările aduse Legii 263/2010  privind sistemul unitar de pensii publice, modificări  care-i vizează pe oamenii care au lucrat în condiții deosebite, condiții grele, speciale și care, iată, vor putea ieși mai repede la pensie.

În fapt, oamenii care se încadrează în această categorie vor putea beneficia de o vechime suplimentară în muncă de patru luni pentru fiecare an lucrat, față de trei luni, cât primesc acum persoanele care au lucrat în condiții grele, cu mențiunea că, așa după cum știm cu toții, munca desfăşurată în astfel de condiţii impune şi obligă la un efort sporit, la un grad de pericol profesional mai mare”   a declarat deputatul Radu Anișoara, membru al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților.

Deasemenea, modificările votate prevăd și schimbarea felului în care se face calculul efectiv. Astfel, dacă în prezent reducerea vârstei standard de pensionare se face începând cu un stagiu de cotizare realizat în condiții deosebite de peste șase ani, conform legii despre care vorbim, reducerea vârstei de pensionare s-ar putea face din primul an de cotizare în astfel de condiții de muncă. Spun că “s-ar putea” pentru că legea trebuie promulgată mai întâi de președinte și publicată apoi în Monitorul official.

Revenind, între reducerea vârstei de pensionare aplicată în prezent celor care au lucrat în condiții grele și reducerea propusă prin acest act normativ sunt diferențe mari. Spre exemplu, în momentul de față, dacă o persoană a muncit șase ani în condiții grele, va beneficia de o reducere a vârstei de pensionare de un an, în timp ce, potrivit modificărilor adoptate, aceeași persoană va scădea doi ani din vârsta standard de pensionare” a mai precizat deputatul tulcean.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com