Click pentru a te abona

S-a votat legea care permite primăriilor să angajeze în mod direct medici în Delta Dunării

519 Shares

A fost votat Proiectul de Lege privind completarea art.8 alin.(2) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.18/2017 privind asistenţa medicală comunitară,  care a obținut 190 de voturi “pentru” și 25 de abțineri.

“Măsura se impune deoarece în anumite zone, cum este Delta Dunării, dintr-un număr total de 7 comune din perimetrul rezervaţiei doar 3 comune (C.A. Rosetti, Chilia Veche şi Sfântu Gheorghe) au cabinet medical individual de medicină de familie functional, doar în satul de reşedinţă al unităţii administrativ teritoriale.  Rămân astfel un număr de 4 comune (Crişan, Ceatalchioi, Pardina şi Maliuc) care nu au medici in cabinetele medicale , de altfel nu există medic nici în reședința de comună chiar dacă s-au făcut eforturi considerabile de către Consiliul Județean Tulcea de a atrage cadre medicale specializate. Se știe deja că aceste patru comune sunt total izolate pe timp de iarnă când îngheață totul. În aceeaşi situaţie sunt și  11 sate (Caraorman, Periprava, Pătlăgeanca, Letea, Gorgova, Vulturu, Mila 23, Partizani, Ilgani de jos, Ilgani de sus, Bălteni de jos) din Delta Dunării.

Cu toate eforturile făcute de primari, care, cu fonduri europene , elvetiene , norvegiene au amenajat si dotat cu aparatura cabinete medicale în localitățile deltaice,  acestea nu au reușit să devină atractive, motivat de salarizarea medicilor” a declarat inițiatorul legii, deputatul social democrat Simion Lucian Eduard.

“Medicii comunitari ar urma să aibă raporturi contractuale cu unităţile administrativ teritoriale şi vor putea să aibă asigurată finanţarea salariului prin decontări de la Ministerul Sănătății prin Direcțiile de Sănătate Publică județene direct prin bugetul local. Salariile acordate vor fi la nivelul celor din spitale la care se va adauga sporul de izolare de pana la 20%

Astfel, în compartimentele de asistenţă medicală comunitară sau în centrele comunitare integrate din aceste localităţi izolate, medicii ar putea opta pentru asigurarea de servicii potrivit competenţei lor ca medic comunitar cu specialitatea medicina de familie în condițiile în care nu se poate realiza  capitația  minimă  sau de medic de familie, ca urmare a faptului că densitatea populației în aceste zone izolate, este mică” a mai precizat deputatul tulcean.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com