Click pentru a trimite e-mail

S-a votat amânarea la plată a utilităților pentru o perioadă de trei luni pentru contribuabili persoane fizice si juridice. Legea intră-n vigoare doar dacă este promulgată de președintele Iohannis

223 Shares

Proiectul PSD privind acordarea de facilităţi fiscale, amânare şi reeşalonare de plăţi pentru operatori economici, angajaţii acestora şi persoane fizice a fost criticat, vineri, în şedinţa online a Camerei Deputaţilor, de PNL, în timp ce USR, PMP, Pro România şi UDMR l-au susţinut. Proiectul prevede amânarea pentru 3 luni a plăţii contribuţiilor de asigurări sociale de către operatorii comerciali afectaţi de starea de urgenţă şi, respectiv, a plăţii serviciilor de utilităţi de către persoanele fizice vulnerabile. Detalii în acest sens ne-a oferit Deputatul PSD Simion Lucian Eduard:
“Am votat astăzi o serie de legi din pachetul propus de PSD pentru a veni în ajutorul oamenilor și a firmelor afectate de criza profundă provocată de pandemia coronavirus” a declarat deputatul tulcean, Simion Lucian Eduard.

“Referitor la amânarea la plată a utilităților pentru o perioadă de trei luni, trebuie să vă informăm că  “la cererea beneficiarului, persoană fizică, afectată direct sau indirect de măsurile impuse de autoritățile competente, pe perioada stării de urgență sau a operatorului  economic, a cărui activitate a fost oprită sau a căror venituri sau încasări s-au diminuat cu minimum 15% în luna în curs, raportat la media celor două luni anterioare, se amâna la plată, pentru o perioada de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilităţi: apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile”.

Conform legii adoptate astăzi, la expirarea perioadei de 3 luni, beneficiarii de servicii de utilități vor plăti sumele scadente, eșalonat, pe o perioadă de 12 luni de la expirarea perioadei, fără a li se percepe dobânzi și penalități de întârziere.

Operatorii economici care suportă amânarea la plată beneficiază deasemenea de o serie de facilități în sensul în care vor eșalona debitele restante fără a depăși raportul de 1/12 pe lună iar pentru acoperirea echivalentului sumelor afectate de măsurile despre care vorbim, Ministerul Finanțelor Publice pune la dispoziția furnizorilor de utilități, prin Trezoreria Statului, credite de trezorerie cu dobândă zero pentru o perioadă de până la 18 luni.

La expirarea perioadei menționate, furnizorii de utilități plătesc sumele scadente, eșalonat, pe perioada menționată la alin. (2) pe măsura încasării contravalorii facturilor de la beneficiari.

Guvernul României trebuie să definească până la data de 01 mai 2020 consumatorul vulnerabil, să elaboreze și să pună în funcțiune o schemă de ajutor pentru aceștia în conformitate cu prevederile art. 5 din Directiva 2019/944/UE privind normele comune pentru piaţa internă de energie electrică a Parlamentului European și a Consiliului din 5 iunie 2019 şi de modificare a Directivei 2012/27/UE a mai spus deputatul tulcean după adoptarea legii care, ATENȚIE, intră în vigoare doar dacă va fi promulgată de Președintele Klaus Iohannis.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com