Click pentru a te abona

S-a promulgat legea prin care hărțuirea de orice natură va fi înterzisă atât în spațiul privat cât și în cel public

68 Shares

A fost semnat și dat publicității decretul de promulgare a modificărilor aduse Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, potrivit cărora hărţuirea, hărţuirea sexuală şi cea psihologică vor fi interzise atât în spaţiile publice, cât şi în privat. Deputatul social democrat Mirela Furtună, membru al   Grupului  multisectorial de lucru pentru egalitate de gen, a precizat:

“Modificările despre care vorbim se referă la egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi și introduce reglementarea potrivit căreia este interzis orice comportament de hărţuire, sexuală sau psihologică, atât în public, cât şi în privat iar săvârşirea unor astfel de acte constituie circumstanţă agravantă.

Avem multe exemple, vorbim foarte des din păcate cu fete, cu femei agresate și umilite și vorbim despre absolut toate formele cunoscute de hărțuire care poate începe în fața blocului, în familie, la școală, pe stradă, la serviciu, în mijloacele de transport în comun…Dacă ne referim la hărțuirea stradală sau la cea din spațiul public care afectează un număr mare de fete și femei, vom vedea, conform datelor statistice că opt din zece femei nu se simt în siguranţă când merg pe stradă noaptea; patru din zece femei nu se simt în siguranţă pe stradă în timpul zilei;  şapte din zecei femei nu se aşteaptă ca vreo altă persoană să intervină dacă sunt hărţuite pe stradă.

De cele mai multe ori, hărţuitorii nu se opresc doar la abuzuri verbale sau gesturi. Hărţuirea nesancţionată poate duce la forme grave de violenţă, iar acest lucru nu  trebuie să se mai întâmple” ne-a declarat deputatul Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților și membru al   Grupului  multisectorial de lucru pentru egalitate de gen.

“Am susținut încă de la început toate inițiativele legislative care vin în ajutorul celor expuși unor astfel de practice sau întâmplări luate de multe ori prea în glumă, ușor sarcastic sau amuzant. Dacă faptele nu constituie infracţiune, acestea vor fi constatate şi sancţionate contravenţional cu amendă de la 3.000 lei la 100.000 lei de către ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Minsiterului Afacerilor Interne. Eu cred că în felul acesta gradul de responsabilitate crește și numărul celor agresați ar putea să scadă” a concluzionat deputatul social democrat Mirela Furtună.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com