Click pentru a te abona

S-a lansat “Strategia naţională pentru dezvoltarea durabilă a României”: „nimeni nu va fi lăsat în urmă”

28 Shares

Departamentul de Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG) a lansat, luni, 10 Decembrie 2018, Strategia naţională pentru dezvoltarea durabilă a României, 2030 . Este un plan de acțiune pentru oameni, planetă și prosperitate, prin care se urmărește consolidarea unui climat de siguranță și libertate, în care „nimeni nu va fi lăsat în urmă” se arată-n documentul prezentat de coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, consilier de stat  László Borbély.

La eveniment au participat parlamentari, miniștri, ambasadori, reprezentanți ai mediului academic, cercetare, mediul mediul de afaceri și societatea civilă.

“România, alături de alte 192 de state, și-a asumat stabilirea cadrului național pentru susținerea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, care include un set de 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă și Agenda de Acțiune de la Addis-Abeba. Vorbim despre un plan de acțiune pentru oameni, planetă și prosperitate, prin care se urmărește consolidarea unui climat de siguranță și libertate, în care „nimeni nu va fi lăsat în urmă” a subliniat deputatul social democrat Mirela Furtună, membru al Grupului multisectorial pentru egalitate de gen din Parlamentul României, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților.

“România și-a stabilit o serie de priorități, de obiective deosebit de importante pentru viitor (…) și îmi voi îngădui să amintesc cele sociale, referitoare la Eradicarea sărăciei în toate formele sale,  la Eradicarea foamei, asigurarea securității alimentare, îmbunătățirea nutriției și promovarea unei agriculturi sustenabile, la Asigurarea unei vieți sănătoase și promovarea bunăstării tuturor, la orice vârstă, la Garantarea unei educații de calitate și promovarea oportunităților de învățare de-a lungul vieții pentru toți, la Egalitate de gen și creșterea rolului femeilor și al fetelor în societate.

Deasemenea, vorbim despre Promovarea unei creșteri economice susținute, a ocupării depline și productive a forței de muncă și asigurarea de locuri de muncă decente pentru toți, Dezvoltarea orașelor și a așezărilor umane pentru ca ele să fie deschise tuturor, sigure, reziliente și durabile, o dezvoltare socio-economică constantă și durabilă și foarte multe obiective referitoare la schimbările climatice, ecosisteme și mediul înconjurător.

Pentru că Strategia este orientată către cetățean și se centrează pe inovație, optimism, și încrederea că statul servește nevoile fiecărui cetățean într-un mod echitabil, eficient și într-un mediu curat, echilibrat și integrat. cred că avem obligația de a promova spre dezbatere publică această “Agendă publică a viitorului” cum îmi place mie să spun” a conchis deputatul tulcean Mirela Furtună în cadrul unui dialog pe tema  Strategiei lansate luni, 10 Decembrie 2018, de către Guvernul României.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com