Click pentru a te abona

S-a încheiat Programul “Alimentări cu apă a localităților Ceatalchioi, Partizani, Gorgova, Caraorman, Pătlăgeanca, Periprava, Tudor Vladimirescu, din Delta Dunării”

2 Shares

O delegație condusă de ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a participat vineri la o întâlnire, la sediul Consiliului Județean Tulcea, cu directorii serviciilor deconcentrate și cu primari din județ.

Din delegație au făcut parte directorul Administrației Naționale “Apele Române”, Victor Sandu, directorul Administrației Bazinale de Apă ‘Dobrogea-Litoral’, Hristu Uzun, directorul SGA Tulcea, Paul Cononov, și consilieri ai ministrului, iar din partea CJ Tulcea, vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani.

Ministrul Ioan Deneș a purtat discuții cu participanții la întâlnire pe probleme expuse de aceștia, pe domeniile Ape, Păduri și Cinegetic.

“Primarii din Ceatalchioi, Pardina, Nufăru, Sulina, Isaaccea au relatat în mod explicit care sunt problemele digurilor de apărare împotriva inundațiilor a localităților, diguri aflate în etape diferite de reconstrucție și consolidare. Părerile au fost împărțite în sensul că unii dintre primari au solicitat ca administrarea acestor diguri să revină UAT-urilor, alții au invocat lipsa resurselor financiare și au spus că digurile ar trebui administrate de către Apele Române” a relatat deputatul Simion Lucian, participant la dezbateri .

Ministrul Ioan Deneș a prezentat investițiile derulate de Ministerul Apelor și Pădurilor în județul Tulcea, atât cele care au fost sau vor fi finalizate în 2018, cât și investiții care au termen de finalizare în anul 2020.

“Până în prezent s-au finalizat stațiile de epurare și aducțiunile de apă potabilă de la Ceatalchioi, Pătlăgeanca și Periprava, încheindu-se astfel programul ‘Alimentări cu apă a localităților Ceatalchioi, Partizani, Gorgova, Caraorman, Pătlăgeanca, Periprava, Tudor Vladimirescu, din Delta Dunării’, care asigură accesul la apă potabilă a peste 2.100 de locuitori ai Deltei Dunării. Valoarea toată a investiției este de 27.052.000 lei (aproximativ 5,8 mil euro).

Ministrul Ioan Deneș a prezentat, de asemenea, alte trei proiecte de importanță deosebită pentru locuitorii județului Tulcea: ‘Supraînălțarea dig oraș Sulina’, valoarea totală a investiției (care se va pune în funcțiune în 2018) este de 12.352.000 lei; ‘Supraînălțare dig închidere incinta localității Crișan’ (termen de punere în funcțiune 2020), valoarea totală a investiției este de 8.881.450 lei; ‘Consolidare dig și închidere breșă în localitatea Isaccea’ (termen de punere în funcțiune 2020), valoarea totală a investiției 7.272.222 lei” a relatat după reuniunea de la Tulcea deputatul social democrat Simion Lucian, vicepreședinte al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com