Click pentru a trimite e-mail

S-a adoptat ! Românii din străinătate vor vota pe parcursul a trei zile sau prin corespondență

465 Shares

Camera Deputaţilor a votat, miercuri, 3 Iulie a.c.,în calitate de for decizional, proiectul pentru modificarea unor acte normative privind votul în străinătate la alegerile prezidenţiale. Dezbătut în regim de urgenţă, proiectul îşi propune să faciliteze votul românilor din afara ţării, la următoarele alegeri, din luna noiembrie, pentru a nu mai exista cozi la ambasade. 228 de deputați au votat “pentru”, unul “împotrivă”, iar 19 s-au abținut.

” Românii din străinătate vor avea posibilitatea să-și exprime opțiunea prin vot timp de trei zile : vineri, sâmbătă şi duminică,  sau să voteze prin corespondență » ne-a declarat deputatul tulcean Radu Anișoara.

” În ziua de vineri, votarea începe la ora locală 12,00 şi se încheie la ora locală 21,00, iar în ziua de sâmbătă, secțiile se deschid la ora locală 7,00 şi se încheie la ora locală 21,00. Alegătorii care, în ziua votării se află în incinta secțiilor de vot sau sunt la cozi formate în afara secțiilor la orele 21.00, vor putea să îşi exercite în continuare dreptul de vot până la orele 24,00.

Pentru votul prin corespondenţă, românii din afara granițelor țării trebuie să se înscrie în registrul electoral ca « alegător în străinătate » prin intermediul unui formular online aflat pe site-ul AEP, în care va completa numele, prenumele, codul numeric personal, localitatea şi statul unde optează să voteze, la care va anexa copia scanată sau fotografia actului de identitate.

Deasemenea, a fost simplificat procesul de vot prin automatizarea listelor suplimentare pe baza datelor înregistrate în Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal. Listele electorale suplimentare se vor putea face și pe format de hârtie şi vor cuprinde numele, codul numeric personal şi semnătura alegătorului. În cazul în care numărul membrilor Biroului electoral al unei secții de votare din străinătate este insuficient, atunci poate fi suplimentat cu personalul ambasadei sau cu români cu domiciliul în străinătate care pot lucra în condițiile impuse de lege. Cred că s-a simplificat foarte mult procesul de vot și sper că oamenii nu vor mai nemulțumiți și că voe avea timpunecesar pentru a se prezenta la urne și pentru a-și exercita dreptul constituțional de vot” a mai spus deputatul Radu Anișoara.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com