Click pentru a te abona

Rusia și Ucraina ar putea fi la doar o săptămână distanță de un acord pentru redeschiderea căilor maritime cheie pentru transporturile de cereale, potrivit președintelui turc Recep Tayyip Erdogan

45 Shares

Moscova și Kievul ar putea fi la doar câteva zile de la finalizarea unui acord care să permită trecerea a milioane de tone de cereale ucrainene prin Marea Neagră, potrivit președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, conform politico.eu.

În timp de pace, Ucraina a contribuit enorm la aprovizionarea globală cu alimente, dar o blocare a porturilor sale de la Marea Neagră de la invazia Rusiei a împiedicat transportul de recolte care pleacă în Egipt, Yemen și alte țări aflate în nevoie disperată. Rusia a atacat, de asemenea, silozurile de cereale din Ucraina și se presupune că ar fi confiscat stocurile .

Turcia încearcă să încheie un acord între Rusia și Ucraina. Guvernul de la Kiev dorește ca Turcia să ofere garanții de securitate navelor care transportă cereale prin Marea Neagră.

Draghi, premierul Italiei, a spus că Turcia are „un rol central” în plan, despre care a spus că a fost subliniat la reuniunea G7 a economiilor lider de către secretarul general al ONU, António Guterres. „Acest rol este de a garanta securitatea navelor și de a se asigura că navele nu poartă arme”, a spus Draghi, mai notează politico.eu.

Draghi a spus că planul este „foarte încurajator”, deoarece nu necesita deminarea porturilor, potențialele rute au fost deja identificate și grupul de lucru a fost înființat. Elementul lipsă a fost „acordul final al Kremlinului”, a spus el.

45 Shares
5 1 vot
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com