Iohannis Președintele României

Rovana Plumb, întâlnire cu pensionarii din Tulcea

0 Shares

*Pensia socială ar trebui plătită din bugetul asigurărilor sociale

*Fondul de Pensii ar fi, așadar, degrevat și s-ar lăsa loc pentru majorarea veniturilor încasate de pensionari *O altă propunere este aceea ca nicio pensie să nu fie impozitată *S-a discutat, de asemenea, posibilitatea ca pensionarii să primească o sumă forfetară în perioada scursă între momentul depunerii dosarului de pensionare și cel al încasării pensiei 

Untitled-2

 

Rovana Plumb, deputat și vicepreședinte al PSD, a avut, vineri, la Tulcea, acolo unde a discutat cu peste 150 de pensionari tulceni.

A răspuns întrebărilor venite din rândul pensionarilor și le-a vorbit despre cele mai importante modificări pe care urmează să le aducă noua lege a pensionării, act normativ care are toată susținerea parlamentarilor  PSD.

„Am deplină încredere în Horia Teodorescu, cel care deschide lista consilierilor județeni și în echipa sa, dar și în candidatul nostru la Primăria Municipiului Tulcea, Lucian Simion și în consilierii locali ai PSD. Sunt oameni care vin cu propuneri concrete și care au demonstrat, de-a lungul anilor de administrație, că sunt alături de oameni“, spune Rovana Plumb, vicepreședinte al PSD.

Președintele PSD Tulcea, Horia Teodorescu, a vorbit la superlativ despre perioada în care România a fost condusă de guvernul social democrat condus de Victor Ponta, cabinet din care a făcut parte, în calitate de ministru, și Rovana Plumb.

„Ceea ce a făcut acest om (n.n. – Victor Ponta) pentru Tulcea lasă o mare amprentă asupra dezvoltării județului nostru. Vă spun sincer, județul nostru nu a fost băgat în seama de la Revoluție până la preluarea guvernării de către PSD. În perioada mandatului său, premierul Victor Ponta a fost de cel puțin  20 de ori la Tulcea, iar miniștrii Cabinetului său de cel puțin 4-5 ori. Este singurul care a identificat potențialul uriaș al județului Tulcea și care a adus aici cel mai amplu proiect investițional – 1,4 miliarde de euro pentru investițiile din această zonă a României. Ca să fim bine înțeleși, suma aceasta reprezintă bugetul de dezvoltare a Consiliului Județean pe 160 de ani“, a spus președintele Horia Teodorescu.

Propuneri discutate la Tulcea: sumă forfetară pentru perioada în care se calculează pensia și o mai bună reprezentare a pensionarilor în structurile de decizie la nivel local

În cadrul ședinței de vineri s-a discutat despre grupele de muncă, despre impozitarea pensiilor, despre propunerea social-democraților ca acestea să nu mai fie impozitate – la nici un nivel, despre pensia socială (care ar trebui să fie achitată din bugetul asigurărilor sociale, din Fondul de Pensii, pentru a pune mai multă presiune pe această sursă de plată a pensiilor), despre modificările ce urmează să fie aduse de noua lege a pensionării.

Una dintre propunerile venite din sală s-a referit la reprezentarea structurilor de pensionari în procesul de luare a deciziilor în cadrul administrațiilor publice locale.

O altă discuție extrem de importantă s-a axat pe acordarea unei sume pentru perioada în care beneficiarul iese din activitate și până la momentul în care primește pensia (chiar retroactiv).

„Se ajunge la o situație extrem de dificilă pentru pensionarii tulceni, iar cauza trebuie căutată tot la nivelul guvernării PDL, care a redus numărul angajaților din sistemul public. În casele de pensii din toată țara activează 3.400 de persoane , iar numărul pensionarilor este de 5 milioane. Din acest motiv de la depunerea dosarului de pensionare și până la încasarea efectivă a sumelor (într-adevăr, retroactiv), trec câteva luni. Or, nu este normal să lași un om fără o sursă de venit preț de șase, șapte, poate chiar opt luni“, a declarat Rovana Plumb.

Click pentru a te abona

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Distribuie articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.