Click pentru a trimite e-mail

Românii din diaspora îndemnaţi să nu vină acasă. Este dreptul oricărui român să vină acasă, domnule prim-ministru(!)

Credeam că bătaia de joc a actualilor guvernanţi la adresa românilor din afara graniţelor se limitează doar la anumite decizii instituţionale, cum sunt desfiinţarea Ministerului care se ocupa de problemele lor şi înfiinţarea unor structuri de formă, fără personalitate juridică şi fără posibilitatea de a face ceva concret pentru concetăţenii noşti din afară.

Trebuie să reconosc că m-am înşelat amarnic, actualii guvernanţi îşi bat joc public de concetăţenii noştri din afara ţării şi nimeni nu spune nimic.

Pe fondul răspândirii virusului din China în Italia, ţara cu cei mai mulţi români aflaţi în afara graniţelor, domnul prim-ministru Ludovic Orban le-a transmis compatrioţilor noştri următoarele: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut necesare sau urgente pentru a preveni răspândirea coronavirusului în țară.”

Această declaraţie este de un cinism absolut şi reprezintă cea mai mare bătaie de joc a guvernului Iohannis-Orban faţă de românii din afară.

Dacă un pesedist mai cunoscut, nemaivorbind de un prim-ministru, ar fi declarat aşa ceva toţi jurnaliştii independenţi şi reprezentanţii societăţii civile ar fi scris lungi editoriale şi ar fi făcut emisiuni întregi depre cum pesediştii îi desconsideră pe românii din diaspora. Sigur, la o asemenea declaraţie nici nu ai fi putut să-i contrazici, dar acum asistăm la o linişte asurzitoare.

Declaraţia domnului Orban este şi profund neconstituţională, dar ştim deja că domnul prim-ministru foloseşte Constituţia României doar pe post de suport de pahar. Îi reamintesc totuşi că art.34 din Constituţia României are următorul cuprins: „(1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat. (2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice.”

Înţelegi domnule prim-ministru demis şi neconctituţional? Este obligaţia statului şi a dumneavoastră ca şef al guvernului să luaţi măsuri pentru ocrotirea sănătăţii cetăţenilor români.

Nu aveţi dreptul să le cereţi românilor să rămână în Italia, doar pentru că dumneavoastră sunteţi incapabil să gestionaţi treburile ţării, cred că ar fi util să lăsaţi locul de la Palatul Victoria unui om politic mai responsabil, sunt convinsă că există asemenea persoane şi în PNL.

Ar trebui să ştiţi, domnule prim-ministru, că e dreptul oricărui român să vină acasă, pentru că e ţara lor.

Spre comparaţie, prim-ministrul celei mai sărace ţări din Europa a chemat moldovenii acasă şi a declarat că autorităţile naţionale sunt pregătite să combată epidemia de coronavirus.

Cum este posibil ca Republica Moldova să fie pregătită şi să-şi aştepte compatrioţii cu braţele deschise, iar prim-ministrul liberal Orban cel neconstituţional să alunge cetăţenii români?

Domnule Orban, plecaţi acasă şi nu vă mai bateţi joc de diaspora!

Deputat PSD Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.