Click pentru a trimite e-mail

România-Ucraina: finalizarea procedurilor pentru transportul pe apă și micul trafic între Tulcea și Izmail

0 Shares

În cadrul unei întâlniri de lucru cu o delegație ucraineană condusă de Andrii Abramchenko, primarul orașului Izmail și reprezentanții Asociaţiei de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea “Dunărea de Jos”, s-au analizat mai multe proiecte transfrontaliere începând cu  transportul pe apă și micul trafic între Izmail și Tulcea.

izmail

Scopul întâlnirii a fost identificarea unor domenii de interes comun, care să constituie punctul de pornire al unor proiecte transfrontaliere. Au fost abordate aspecte legate de sustenabilitatea proiectului “Clean River”, depus în vedere finanțării prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, precum și noi inițiative :   transportul pe apă și micul trafic între Izmail și Tulcea , reabilitarea/finalizarea Sălilor Polivalente din Izmail și Tulcea,  un sistem mai eficient de preluare a apelor pluviale.

delegatie ucraina

Delegația noastră a ajus la Tulcea pe calea apei, în doar 45 de minute. A fost o călătorie foarte rapidă și am văzut cu ochii noștri avantajele acestui mod de transport. Cetățenii din Tulcea și Izmail care dețin un mijloc de transport propriu ar trebui să profite de apropierea noastră geografică pentru colaborări în domeniul economic și turistic.

Relația dintre Tulcea și Izmail a ajuns acum într-o nouă etapă,complexă, care va presupune o colaborare pe termen lung. Nu de 1 an, 5 ani , ci mai mult, pentru finalizarea proiectelor comune

Vrem ca să arătăm altor orașe ucrainene rezultatele și impactul unei colaborări strategice și practice care vor transforma Izmailul într-un oraș european ” a declarat Andrii Abramchenko.

În prezent avem în comun un program transfrontalier , un proiect și mai multe idei. Am ascultat propunerile colegilor ucraineni , le vom corobora cu ideile noastre și , cu sprijinul Asociației de Cooperare Transfrontalieră, vom identifica împreună liniile de finanțare care să fie eligibile pentru finanțare. Eu cred în schimbul de bune practici , și cel puțin ideea de amenajare a Lacului Lebedelor din Izmail ar putea fi pusă în practică mai ușor în urma unei întâlniri cu specialiștii care au implementat proiectul lacului Ciuperca din Tulcea. Altei idei aplicabile în ambele zone ar fi reglementarea obținerii de către unitățile administrative din zona limitrofă Deltei Dunării a unui statut special , care ar putea aduce avantaje și facilități locuitorilor, construirea unor centre de afaceri  cu pavilioane expoziționale și, nu în cele din urmă, finalizarea procedurilor pentru desfășurarea activității de mic trafic între Tulcea și Izmail. În urma unui demers la Ministerul Afacerilor Externe din România, am obținut confirmarea faptului că nu există niciun impediment legal, este necesar doar ca punctul internațional de trecere de la Izmail să devină funcțional, cu personal permanent. ” a declarat Lucian Eduard Simion.

Discuțiile bilaterale au fost facilitate și moderate de Natalia Budescu, director al Asociaţiei de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea “Dunărea de Jos”, entitate parteneră a Consiliului Județean Tulcea și Primăriei orașului Izmail  în cadrul proiectului “Clean River”. Prin realizarea obiectivelor sale specifice, proiectul vizează  reabilitarea și modernizarea rețelei de canalizare și a  stației de epurare a Spitalului Județean de Urgență Tulcea pentru partea română, partenerul ucrainean urmând să beneficieze de reabilitarea rețelei de colectare și canalizare pentru un număr de 12,58 km,  și reconstrucția și modernizarea  unei stații de pompare a apei uzate din orasul Izmail.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com