Click pentru a te abona

”România și aderarea la zona Euro” în perspectiva pregătirii Președinției României la Consiliul Uniunii Europene

0 Shares

“Am participat la conferința  cu tema   ”România și aderarea la zona Euro” organizată de Institutul European din România (IER) și Ministerul Afacerilor Externe, prin Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, eveniment care se înscrie în seria dezbaterilor publice a campaniei  dedicate pregătirii Președinției României la Consiliul UE, ne-a declarant deputatul social democrat”, Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților.

“Dezbaterea și-a propus identificarea unor posibile răspunsuri la întrebări referitoare la pozițiile exprimate în România, la nivelul BNR, al Parlamentului, al autorităților publice centrale și locale, al institutelor de cercetări, al altor instituții implicate în problematica specifică afacerilor europene, în legătură cu aderarea la zona euro, la măsuri ar trebui luate de către autoritățile competente românești, pentru a permite aderarea la zona euro, la mizele Președinției României la Consiliul UE din sem I 2019 din perspectiva agendei Uniunii Europene.

Dezbaterile au relevant faptul că aderarea României la zona euro reprezintă o obligație asumată prin Tratate și continuă să fie o prioritate națională reflectată în mod corespunzător în Programul de guvernare 2017 – 2020,  unde se stipulează în mod expres: „Urmărirea dezbaterilor privind aprofundarea guvernanței economice a zonei euro, cu sublinierea importanței caracterului transparent și inclusiv al acestora și evitării creșterii decalajelor între statele euro și non-euro, din perspectiva obiectivului României de aderare la moneda unică”. Întreg procesul trebuie să fie asumat în mod rațional, bazat pe o evaluare lucidă a situației existente.

Majoritatea participanților au subliniat importanța acestui proiect care ar trebui susținut de toată clasa politică, de toate partidele politice la nivel national pentru a valorifica oportunitatea pe care o are România în perioada următoare”.(Deputat PSD Mirela Furtună, declarație de presă)

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com