Click pentru a te abona

România preia oficial Preşedinţia Consiliului UE în prezența Preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker

104 Shares

Ceremonia de deschidere a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene va beneficia de vizita președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și a Colegiului Comisarilor.

La 12 ani de la aderarea sa la Uniunea Europeană, România a preluat, începând cu 1 ianuarie 2019, Președinția Consiliul Uniunii Europene,  “o oportunitate de a demonstra capacitatea de a îndeplini o sarcină atât de importantă printr-o bună planificare și coordonare la nivel național precum și printr-un dialog susținut cu instituțiile și statele membre ale Uniunii Europene” a precizat într-un dialog pe această temă deputatul social democrat Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă de la Camera Deputaților.

În acest context, Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker şi Colegiul Comisarilor se vor afla la Bucureşti în perioada 10 – 11 ianuarie.

“Prioritățile președinției române se înscriu în sfera următorului motto: coeziunea, înțeleasă ca unitate, egalitate de tratament și convergență. Programul Președinției se axează, așadar, pe patru priorități principale: Europa convergenței, Europa mai sigură, Europa ca actor global puternic și Europa valorilor comune.

Președinția este responsabilă de avansarea lucrărilor Consiliului privind legislația UE, de asigurarea continuității agendei UE, a unor procese legislative bine organizate și a cooperării dintre statele membre.  Președinția României la Consiliului UE reprezintă o oportunitate pentru promovarea unei dimensiuni culturale puternice prin organizarea de reuniuni/iniţiative care să completeze calendarul de reuniuni oficiale ale Preşedinţiei.

Premierul Viorica Dăncilă  a subliniat în numeroase rânduri faptul că România este pregătită pentru preluarea şi exercitarea acestui mandat, în cadrul căruia vor fi abordate provocări precum: Brexit, viitorul Europei, realizarea unui consens asupra viitorului cadru financiar multianual şi vor fi gestionate dosare legate atât de politicile europene tradiţionale – Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună – dar şi cele referitoare la migraţie, politica de apărare şi terorism.  Premierul nostru   va prezenta  săptămâna viitoare în Parlamentul European priorităţile preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene” a declarat deputatul Mirela Furtună, vicepreședinte al Partidului Social Democrat.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com