Click pentru a te abona

România-Australia: intensificarea dialogului parlamentar și dezvoltarea unui model bilateral de promovare a comerţului şi investiţiilor

26 Shares

Luni, 8 octombrie 2018, delegația Parlamentului Federal al Australiei, condusă de senatorul Ian Macdonald a avut o întrevedere cu membrii Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților.

În cadrul discuțiilor s-a apreciat nivelul excelent al relațiilor bilaterale dintre România și Australia, susținut de multiplicarea contactelor politico-diplomatice dintre cele două state, inclusiv la nivel parlamentar iar aniversarea în acest an a semi-centenarului relațiilor diplomatice româno-australiene oferă un bun prilej pentru intensificarea dialogului politic, consolidarea cooperării economice și creșterea conlucrării între mediile științifice și educaționale.

“ Din delegaţia parlamentară australienă condusă de domnul senator Ian Macdonald, preşedintele Comisiei permanente comune pentru afaceri externe, apărare şi comerţ au mai făcut parte: Doamna Helen Polley, senator de Tasmania, preşedinte al Comisiei pentru controlul proiectelor de legi, Doamna Jane Prentice, membru al Camerei Reprezentanţilor, reprezentant de Ryan, Queensland, preşedinte al Comisiei permanente comune pentru reţeaua naţională de bandă largă, Domnul Josh Wilson, membru al Camerei Reprezentanţilor, reprezentant de Fremantle, Australia de Vest, vicepreşedinte al Comisiei permanente comune pentru reţeaua naţională de bandă largă, E.S. doamna Kathleen Logan, ambasadorul Australiei acreditat în România, doamnele Toni Matulick, secretarul delegaţiei și Lousi Kalfagian, funcţionar la Ambasada Australiei la Atena.

Delegaţia parlamentară australiană se află în Europa în vederea participării la Adunarea Uniunii Interparlamentare şi a reuniunilor asociate (Geneva, 14 – 18 octombrie 2018) iar vizita în România are loc în contextul aniversării a 50 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Australia (18 martie 1968). România a urmărit permanent dezvoltarea relaţiilor cordiale cu state precum Australia.  Discuțiile au vizat cooperarea NATO – Australia, precum și colaborarea în cadrul organizațiilor internaționale, în special în ceea ce privește susținerea reciprocă a candidaturilor.

În contextul deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene, în semestrul I al anului 2019, s-a subliniat faptul că România va urmări promovarea dialogului politic cu Australia pe principalele teme de interes reciproc, inclusiv finalizarea negocierilor privind Acordul de Liber Schimb UE – Australia.

Parlamentarii australieni s-au arătat interesați de oportunitățile de investiții pe care le oferă economia românească în condițiile în care, la Şantierul Naval DAMEN din Galaţi, se construieşte, pentru Autoritatea Antarctică a Australiei, un spărgător de gheaţă ultraperformant (valoarea 1,9 mld. USD).

Avantajele economice şi poziţia României, la intersecţia căilor de transport dintre Europa şi Orient, la Marea Neagră şi Dunăre (cel mai mare fluviu european, după Volga), ne plasează favorabil pe noul traseu de conectivitate dintre Asia şi Europa. În cadrul întrevederii s-a propus o intensificare a dialogului parlamentar și dezvoltarea unui model bilateral de promovare a comerţului şi investiţiilor, care să valorifice avantajele deţinute de statele noastre prin cooperare regională, ca parte a Noii Iniţiative de Conectivitate” a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților în cadrul unui briefing de presă la finalul discuțiilor.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com