Click pentru a trimite e-mail

România, alături de Italia şi Portugalia, a primit sarcina de a formula o propunere privind bugetul UE

*Trebuie să se decidă care sunt politicile europene pentru următorii şapte ani. Dacă se vrea o Europă mai ambiţioasă, mai ecologică, mai digitală, cu mai multe investiţii, cu o creştere economică mai mare, cu un grad mai mare de ocupare profesională, dacă se vrea o Europă care să ofere subvenţiile necesare pentru activităţile agricole aflate în dificultate, dacă se vrea o Europă care să ofere posibilitatea de diminuare a discrepanţelor dintre zonele mai avansate şi cele rămase mai în urmă, atunci înseamnă că trebuie să se ofere instrumentele financiare adecvate şi corelate cu obiectivele pe care se urmăresc.

În data de 20-21 februarie 2020 a avut loc Summitul Special de la Bruxelles.

România, alături de Italia şi Portugalia, a primit sarcina de a elabora o propunere pentru viitoarele negocieri pe tema bugetului multianual al Uniunii Europene.  Trebuie lucrat la o contra-propunere în conformitate cu acest plan ambiţios.

Trebuie să se decidă care sunt politicile europene pentru următorii şapte ani. Dacă se vrea o Europă mai ambiţioasă, mai ecologică, mai digitală, cu mai multe investiţii, cu o creştere economică mai mare, cu un grad mai mare de ocupare profesională, dacă se vrea o Europă care să ofere subvenţiile necesare pentru activităţile agricole aflate în dificultate, dacă se vrea o Europă care să ofere posibilitatea de diminuare a discrepanţelor dintre zonele mai avansate şi cele rămase mai în urmă, atunci înseamnă că trebuie să se ofere instrumentele financiare adecvate şi corelate cu obiectivele pe care se urmăresc.

În acest context, nu s-a ajuns la un acord. Pentru că nu s-a acceptat o Europă care să renunţe la ambiţia de a continua politicile anunţate.

Potrivit unui proiect de lucru elaborat de Comisia Europeană, bugetul pentru perioada 2021-2027 urma să aibă nivelul de 1,069-1,070% din PIB-ul comunitar, cu aproximativ 10 miliarde de euro mai puţin decât cel propus de Charles Michel, preşedintele Consiliului European. Negocierile au început totuși de la o bază bugetară de 1,074% din PIB-ul UE, dar liderii celor 27 de state membre şi ai instituţiilor comunitare nu au reuşit să ajungă la un acord.

Chiar dacă s-a muncit mult pentru acordul la acest Summit, cum declara președintele Consiliului European, Charles Michel, diferenţele au fost prea mari pentru a se putea ajunge la un acord, de aceea s-au anulat negocierile.

Deputat PNL Vasile GUDU

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.