Click pentru a te abona

Rezoluție ACoR: Stop traseismului! Fără slugoi dependenți politic.

0 Shares

ACOR-antent

 

Asociația Comunelor din România (ACoR) întrunită în cea de-a 18-a sesiune ordinară, adoptă o Rezoluție conform căreia sprijină orice măsură guvernamentală care vine să consolideze și să dezvolte capacitatea administrativă a comunelor, pe de o parte, dar și să manifeste prin oricare dintre formele de protest pe care le are la dispoziție, potrivit Statutului său, față de acele acțiuni și reglementări prin care se subminează, explicit ori implicit, autoritățile administrației publice locale ale acestora, pe de altă parte.

În ultimele zile se aude, tot mai frecvent, opinia potrivit căreia numărul mandatelor aleșilor locali să fie limitat la două, venind cu tot felul de motivații prin care se dorește să se ascundă scopul, în sine, respectiv de a face din aceștia niște slugoi dependenți politic de mai marii spectrului politic. Acești, mai mult sau mai puțin, politicieni care vehiculează asemenea „perle” dovedesc frustrarea care-i apasă atunci când au în fața lor oameni care pot avea propria opinie.

Care ales este mai bine judecat de electorat, primarul care este în permanență „sub lupa” colectivității locale sau parlamentarul care de la un mandat la altul „își schimbă cuibul” precum cucul?

În acest sens ne pronunțăm fără echivoc pentru eliminarea oricărei forme de traseism politic, indiferent de categoria alesului, după cum, plecând la principiul consacrat prin art. 20 paragraful 2 al Declarației Universale a Drepturilor Omului, „Nimeni nu poate fi silit să facă parte dintr-o asociație.”, atunci când un partid politic, alianță politică ori alianță electorală, își schimbă „traseul”, alesul respectiv să-și poată manifesta voința față de o situație pe care nu o cunoștea la depunerea candidaturii. Acest principiu trebuie să fie impus și independentului, în sensul că dacă ai dobândit mandatul în considerarea acestei calități, să nu poți ulterior să te poți înregimenta politic.

De asemenea, sunt voci, care tot trâmbițează reorganizarea administrativ-teritorială a României, cu dezideratul mascat, de desființare a comunelor pe motivul că sunt mari consumatoare de resurse financiare.

Asociația Comunelor din România a venit cu soluții concrete în acest sens, și anume, întocmirea de acorduri de cooperare  pentru organizarea și exercitarea unor activități în scopul realizării unor atribuții stabilite prin lege autorităților administrației publice locale, la nivelul structurilor județene cu personalitate juridică ale structurilor asociative ale autorităților administrației publice locale recunoscute ca fiind de utilitate publică, iar atunci când se pune în discuție modificarea limitelor teritoriale locale, colectivitățile locale în cauză trebuie să fie consultate în prealabil pe calea referendumului. Ștefan Ilie, Președintele Filialei Județene Tulcea a ACoR.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com