Click pentru a te abona

Reuniunea Grupului multisectorial de lucru pentru egalitate de gen a reiterat necesitatea finanţării pentru servicii specializate de consiliere, asistenţă pentru victime şi agresori

0 Shares

Perioada 25 noiembrie – 10 decembrie a fost dedicată evenimentelor care au menirea de a atrage atenţia asupra faptului că nicio formă de violenţă împotriva femeilor nu se înscrie în normalitate şi nu trebuie tolerată.

“Pentru marcarea celor 16 zile de acțiune de la Ziua Internațională a Eliminării Violenței împotriva Femeilor, 25 noiembrie, și până la data de 10 decembrie, Ziua Drepturilor Omului, Grupul multisectorial de lucru pentru egalitate de gen care funcționează în cadrul Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților, s-a reunit pentru dezbateri pe tema Rezoluției adoptate, ‘Violența împotriva femeilor’, a acțiunilor care s-au derulat în această perioadă, pentru stabilirea calendarului de lucru pentru anul care urmează, a evenimentelor și campaniilor dedicate acestei probleme, cu scopul de a aduce în atenția publicului problema violenței împotriva femeilor și a hărțuirii sexuale, în vederea încurajării femeilor să raporteze și să gestioneze aceste abuzuri cu sprijinul experților în domeniu și a instituțiilor specializate” ne-a declarat deputatul social democrat, Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru Politică Externă și membru al Grupului.

Dezbaterea a relevat necesitatea demarării unor iniţiative legislative care să ţină cont de realitate, de informaţiile colectate din teritoriu, având în vedere discrepanţa uriaşă dintre mediul urban şi cel rural, un accent deosebit punându-se pe educație și pe faptul că, atât Ministerul Educaţiei, cât şi Ministerul de Interne trebuie să se alăture acestei platforme de lucru, având în vedere importanţa educaţiei şi a prevenţiei. Deasemenea, s-a reiterat lipsa centrelor pentru femeile abuzate şi violate, absenţa campaniilor publice de informare şi educare, necesitatea facilitării programelor ONG-urilor din domeniu, necesitatea finanţării pentru servicii specializate de consiliere, asistenţă pentru victime şi agresori.

Vreau să reamintesc faptul că Grupul multisectorial de lucru pentru egalitate de gen, recomandă factorilor responsabili ai statului să respecte și să implementeze Convenția Consiliului Europei cu privire la prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice (Convenția de la Istanbul — mai 2011), recunoaște faptul că violența împotriva femeilor este o problemă esențială a societății noastre, este un adevărat flagel care afectează o parte importantă a populației europene, drept pentru care, solicită implicarea, pentru sprijin financiar, a administrațiilor  publice locale pentru acțiunile care se desfășoară la nivel local sau regional” a declarat  deputatul social democrat, Mirela Furtună la finalul reuniunii Grupului multisectorial de lucru pentru egalitate de gen.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com