Click pentru a te abona

Reuniune de familie pentru deținuții din Penitenciarul Tulcea în contextul derulării proiectului ‘Pași către familia de acasă’

0 Shares

Penitenciarul Tulcea în parteneriat cu Fundația Stânca Veacurilor, organizează azi, 25 iunie 2018 Proiectul de activitate social — umanitară ‘Reuniune de familie’.

În intervalul orar 11.00 — 14.00 un număr de 14 persoane private de libertate din regimurile deschis și semideschis, vor primi în vizită soțiile și copiii, într-un cadru prietenos, facilitat de Biserica Creștină Baptistă din Tulcea. Scopul proiectului este refacerea și menținerea legăturii cu membrii de familie.

Vizate sunt persoanele căsătorite sau care întrețin relații de concubinaj din care au rezultat copii, ori cu dificultăți în relaționare. Într-o atmosferă caldă și primitoare, cei 14 deținuții își vor întâmpina soțiile și cei 26 de copii; fiecare familie va relaționa la propria-i masă, implicându-se în jocuri de familie coordonate de tații deținuți; vor servi băuturi răcoritoare și vor lua prânzul în familie.

Pentru copii, Fundația Stânca Veacurilor va pregăti un program de jocuri și concursuri susținut de animatori, timp în care tații deținuți vor petrece mai mult timp cu soțiile sub coordonarea asistenților sociali din penitenciar și a voluntarilor fundației, abordând tematici de tipul viața de cuplu.

Activitatea se desfășoară în contextul finalizării de către cei 14 deținuți, a unui program educativ ‘Pași către familia de acasă’, ce s-a derulat în interiorul penitenciarului, constituit din 12 ședințe susținute de voluntarii Fundației Stânca Veacurilor.

Același gen de activitate a fost susținută în 13 iunie a.c. în contextul Zilei Internaționale a Copilului, intitulată ‘Dăruiește un zâmbet copilului tău’, desfășurată cu un alt grup de deținuți, 10 la număr având ca partener Asociația ‘Mâini Întinse’ din Tulcea.

Acest gen de activități sunt parte din strategia de reintegrare socială a persoanelor private de libertate prin implicarea acestora în acțiuni de asistență socială de mediere, menținere și consolidare a relațiilor cu mediul familial.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com